Voor € 1 naar Technopolis op de Dag van de Wetenschap

Op zondag 25 november kan je voor slechts € 1 Technopolis bezoeken. Het is die dag de Dag van de Wetenschap, een dag die het doe-centrum voor wetenschap en technologie niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. Door de toegangsprijs op de Dag van de Wetenschap naar € 1 te verlagen, wil het doe-centrum iedereen de kans geven om Technopolis een keertje te bezoeken. Elke euro gaat bovendien rechtstreeks naar Bednet in het kader van de Warmste Week.

Voor een symbolische euro kan je op zondag 25 november, op de Dag van de Wetenschap, een bezoek brengen aan Technopolis. Voor die ene euro krijg je meer dan waar voor je geld, want het doe-centrum voorziet bovenop het bestaande programma de gratis Kinderlezing ‘Zijn robots slimmer dan mensen?’ en – in samenwerking met enkele externe partners – een reeks gratis workshops, waaronder:

  • Energie opwekken met een USB-energiefiets
  • Leuke chemieproefjes!
  • Glas graveren
  • ...

Ontdek alle workshops in Technopolis: https://www.technopolis.be/nl/fiche/evenementen/dag-van-de-wetenschap/

Hoe zou jouw leven eruitzien zonder wetenschap?

Het klinkt logisch, maar toch staan we er zelden bij stil: een leven zonder wetenschap is moeilijk in te beelden. Wie Technopolis bezoekt kan er niet om heen: wetenschap is echt overal en iedereen kan er mee aan de slag. Om bezoekers daarvan te overtuigen gooien ze zowat alle wetenschappen in de strijd, ook op de Dag van de Wetenschap.

Als een van de 120 deelnemende organisaties aan de Dag van de Wetenschap besteedt het doe-centrum extra aandacht aan virtual & augmented reality en AI (artificiële intelligentie). Dé vraag tijdens deze editie van de Dag van de Wetenschap is niet alleen ‘Kan jij nog zonder wetenschap?’, maar ook ‘Kunnen we nog zonder al deze nieuwe technologieën?’.

Om het brede publiek kennis te laten maken met deze nieuwe technologieën, biedt Technopolis o.a. ook volgende activiteiten aan (inbegrepen in de toegangsprijs):

  • Vlieg parapente in virtual reality
  • Maak kennis met augmented reality via de workshop ‘Wek je 3D-tekening tot leven’
  • Ontdek wat AI doet en waarom het zo nuttig kan zijn via de workshop TJ Bots (onder begeleiding van Deepak Mehta uit Team Scheire)
  • ...

Élke euro naar het goede doel!

Door net zoals vorig jaar slechts € 1 inkom te vragen op de Dag van de Wetenschap, wil het doe-centrum iedereen de kans geven om Technopolis een keertje te bezoeken.