Week van het Bos! Ecodroom in Rivierenhof

Maak op zondag 8 oktober 2017 in het Rivierenhof kennis met haalbare, duurzame, lokale alternatieven voor een lekker gezond en vitaal leven met een kleinere voetafdruk.

Workshops, proeverijen en infostands dompelen je tijdens Ecodroom voor de 17e keer onder in de wereld van de ecologische reflex en verantwoorde voeding. Langsheen de Parkweg ontdek je tal van kraampjes waar je planten, kruiden en eerder onbekende, ‘vergeten’ groenten kan kopen. Daartussen vind je verrassende hapjes, milieuvriendelijke producten, streekproducten en ander ambachtelijk gemaakt lekkers.

Op zoek naar inspiratie voor een bewuster, groener en vitaler leven?
Jaar na jaar is Ecodroom een markt om te genieten van de herfstkleuren in het park. Daarnaast kun je ook rekenen op lekkere gezonde gastronomie, een grote rommelmarkt, een fantastisch repair café (met een fietsherstelatelier!) en altijd weer verrassende nieuwigheden.

Dit jaar bijvoorbeeld kun je kennismaken met de talrijke sportclubs in het park, swingen op de klanken en danspasjes van de samenwerking tussen de eigenzinnige, kleurrijke stadsfanfare ’t Akkoord en ‘de madammen’ van Majoretski, uit Deurne en Borgerhout.

Slow Cabins informeert over circulair en ecologisch wonen in een ‘tiny house’, een nieuwe duurzame beleving van verblijven in de natuur. Er zijn carnivore planten: een groene manier om insecten in huis te bestrijden én mooi om naar te kijken. SThout maakt van afvalmateriaal terplekke gedurfde interieurstukken. Je kan bio-desembrood proeven dat wordt gemaakt met graan van hier. En zoals altijd, kun je op Ecodroom ook kennismaken met de nieuwste vegetarische en veganistische snacks

Op de weide tegenover de Kinderboerderij laat de Jeugddienst Deurne de kleinsten spelen, ravotten en knutselen en vind je een ‘Groen Café’. Velt onthaalt je sfeervol in de Oostvleugel van kasteel Rivierenhof met lekkere biologische hapjes, prachtige boeken en de allerlaatste nieuwe weetjes over ecologische tuinieren.

Hergebruik, duurzaamheid en plezier gaan hand in hand
Kom zeker snuisteren op de rommelmarkt, breng je fiets of kleine elektrische toestellen binnen voor herstel in het fietsherstelatelier en repair café van de Spectrumschool want de ecologische reflex staat op deze milieuhappening centraal.

We verwachten je!
Ecodroom vind je op zondagnamiddag 8 oktober 2017 (13u – 18u) slingerend langsheen de Parkweg tussen het Sprookjeshuis, kasteel Rivierenhof en de Ruggeveldlaan: met talloze kraampjes en animatie langsheen de centrale dreef, het fietsherstelatelier en Repair café aan het kasteel Rivierenhof en de rommelmarkt aan Sportzone Oost in 2100 Deurne. Zoals altijd is de toegang tot Ecodroom gratis.

Ook de Kinderboerderij Rivierenhof (omgeving Rozentuin) is open. Breng de dieren en het erf zeker eens een gratis bezoekje.

 

PRAKTISCH

Wanneer:
Zondag 8 oktober 2017 van 13u tot 18u.

Waar:
Provinciaal groendomein Rivierenhof in 2100 Antwerpen - Deurne.

Ecodroom vind je langsheen de Parkweg tussen het Sprookjeshuis, kasteel Rivierenhof en de Ruggeveldlaan: met het fietsherstelatelier en Repair café aan het kasteel Rivierenhof, de rommelmarkt aan Sportzone Oost en dierenverwennerij op de Kinderboerderij Rivierenhof in 2100 Deurne.

Toegang:
Gratis!


Social media:
www.facebook.com > Rivierenhof 

Website:
www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof