Speelgoedmuseum toont unieke Playmobil collectie van eigen voorzitter

Naar aanleiding van de nieuwe afdeling van Playmobil toont het Speelgoedmuseum in Mechelen de privé-collectie van de familie Stroobants. Bart Stroobants (1975) is conservator van het Museum Hof Van Busleyden en voorzitter van de Raad van Bestuur van het Speelgoedmuseum.

Technopolis stelt gezondheid op de proef in het Koninklijk Paleis

Naar jaarlijkse gewoonte openden koning Filip en koningin Mathilde vandaag de jaarlijkse zomeropening in het Koninklijk Paleis in Brussel. Ook dit jaar is Technopolis aanwezig in het Paleis, deze keer met de thematentoonstelling ‘Op je gezondheid!’. Via een reeks interactieve opstellingen ontdekken bezoekers in het Paleis wat gezond zijn precies inhoudt.

Vijf zomernocturnes in Bellewaerde

Vanaf 22 juli kunnen bezoekers vijf zaterdagen op rij extra lang genieten van de attracties en dieren in Bellewaerde. Tijdens de Summer Nocturnes is er heel wat animatie voorzien in het park en kan er ’s avonds genoten worden van een overheerlijke barbecue à volonté. Tot slot worden de bezoekers getrakteerd op een spetterende vuurshow om 22u op het Mexicoplein.

9 augustus: Nacht van de sterren!

Kom de sterren observeren vanop de uitzonderlijke site van de Koninklijke Sterrenwacht van België in het gezelschap van professionele en amateur-astronomen!

Slag bij Passendale, themaweekend met Living History

Traditioneel organiseert het Memorial Museum Passchendaele 1917 in april een museumweekend met WO1 Living History. Naar aanleiding van de Britse plechtigheid op 31 juli, gaat het museumweekend in 2017 uitzonderlijk in juli door. De focus ligt op Living History, die het verhaal van de troepen tijdens de Slag bij Passendale voor groot en klein toegankelijk maakt.

Zoektocht 'Alice in Wonderpark' in Prinsenpark, Retie

Provinciaal Groendomein Prinsenpark zet de zomer in met een nieuwe, spannende zoektocht. Volg het spoor van ‘Alice in Wonderpark’ en treedt binnen in een wondere wereld waarvan je het bestaan niet vermoedde. De zoektocht is voor alle leeftijden en loopt van 28 juni tot 5 november 2017.

Dodoens 500 jaar: picknick mee met Dodoens in Plantentuin Meise!

Op 29 juni is het exact 500 jaar geleden dat Rembert Dodoens werd geboren (1517 – 1585). Hij is één van de grootste plantkundigen van Vlaanderen en wijdde zijn leven aan onderzoek naar sterrenkunde, geneeskunde en de rol van geneeskrachtige planten.

brusselsmuseums.be: nieuwe portaalsite Brusselse Musea

brusselsmuseums.be, dat is meer dan 100 musea (117 om exact te zijn) verzameld op een webplatform door de Brusselse Museumraad. Als vereniging met een hart dat klopt voor musea organiseren ze onder meer Museum Night Fever en de Nocturnes van de Brusselse musea. Op 03/07/2017 werd de nieuwe portaalsite gelanceerd voor en van de Brusselse musea.

Vikingen vallen Mini-Europa binnen!

Sinds enkele weken brengt Mini-Europa een eerbetoon aan het erfgoed van de Vikingen, het handeldrijvende en oorlogszuchtige volk dat vanuit het noorden Europa binnenviel. Hun doortocht ging gepaard met plunderingen, maar ondertussen hebben ze wel een nieuw sociaal model gecreëerd aan de kusten.

Expo Heistse visserij: 1850 -1930

Met de tentoonstelling "Tradities en gebruiken uit de Heistse visserij" keren we terug naar de 19de en begin 20ste eeuw om u een blik te gunnen op de Heistse vissers en hun leven en werken. In die periode maakte de Heistse visserij een grote evolutie mee.

Playmobil-expo 'Idesbald leeft!'

850 jaar geleden - in 1167 - begon de herdenking van abt Idesbald. Zes historische scenes in Playmobil laten zien hoe die herdenking groeide binnen de Vlaamse/Noord-Franse kuststreek. Zo veel speelgoedmannetjes zag je vast nog nooit bij elkaar!

Zeeleeuwtje geboren in Boudewijn Seapark Brugge!

Zaterdagmorgen 17 juni 2017 om 6:00u is een baby zeeleeuw geboren in het Brugse Boudewijn Seapark. Mama Babiche en haar kersverse jong stellen het goed. Het was precies 2 jaar geleden (juni 2015) dat er nog een zeeleeuwenpup geboren werd in het park. De verzorgers en medewerkers zijn heel blij met deze nieuwe, schattige telg.