Week van het Bos! Ecodroom in Rivierenhof

Maak op zondag 8 oktober 2017 in het Rivierenhof kennis met haalbare, duurzame, lokale alternatieven voor een lekker gezond en vitaal leven met een kleinere voetafdruk.

Vierde editie ‘Sint-Truiden by Lights’ schittert met betoverende lichtprojecties

De mooiste Truiense gebouwen en monumenten lichten sinds zaterdag 9 september 2017 weer sfeervol op als een nieuw seizoen ‘Sint-Truiden by Lights’ begint. Dé trekpleister van het toeristisch najaar in de hoofdstad van Haspengouw zit boordevol verrassende lichtinnovaties, en belooft alweer een wervelende en magische editie te worden voor zowel inwoners als bezoekers.

Technopolis start nieuwe schooljaar met online scholenwedstrijd!

Technopolis lanceert naar aanleiding van het nieuwe schooljaar de online scholenwedstrijd Pitch and Play. Leerkrachten en leerlingen uit de 3e graad secundair onderwijs krijgen de kans om mee te bouwen aan een nieuwe interactieve opstelling oftewel exhibit voor Technopolis.

Common Ground opent in Museum Hof van Busleyden.

Twee maanden na de eindejaarstentoonstelling glaskunst opent het IKA Mechelen een nieuwe expo in het Museum Hof van Busldeyden. Dit keer verzamelden ze 87 studenten uit 5 Vlaamse academies voor een gemeenschappelijke tentoonstelling rond juweelkunst.

Ontdek de nieuwe Cannatuin in het Vrijbroekpark

Wil je dit weekend nog wat nagenieten van exotische sferen? Breng dan zeker een bezoek aan de nieuwe cannatuin in het Vrijbroekpark. Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus staan tussen 10 en 17 uur de hoveniers van het park klaar om je meer uitleg te geven over de geschiedenis, het gebruik en de teelt van canna’ s.

Combineer een fietstocht in de Westhoek met een boottocht op de Ijzer

Met de fiets op het water, het kan voortaan op de Yzerstar. De Yzerstar is een van de schepen van Rederij Seastar. De rederij investeerde dit voorjaar 10.000 euro in het fietsvriendelijk maken van het schip. Naast een speciale fietsenstalling, zijn ook extra faciliteiten zoals een reparatiekit en een oplaadpunt voor elektrische fietsen en extra toeristische informatie voorzien. Het project kreeg de steun van de Provincie West-Vlaanderen en de stad Diksmuide.

Meer dan 50.000 bezoekers voor Comics Station Antwerp

Het ‘Comics Station Antwerp’ heeft deze week zijn 50.000 bezoeker begroet. Die eer viel te beurt aan de familie Horemans uit Balen. Comics Station Antwerpen is het indoorpretpark in het Centraal Station van Antwerpen.

Nieuwe Savanne voor giraffen en zebra’s geopend in ZOO Antwerpen

Nu de Kaapse buffels en de vogels zich helemaal thuisvoelen op hun nieuwe Buffelsavanne, kregen ook de giraffen en de Hartmanns bergzebra’s van ZOO Antwerpen een nieuwe Savanne. Eentje met dubbel zoveel pootruimte.

Zondag 3 sept: Westerlo parelt

Op zondag 3 september organiseren Toerisme Westerlo en de Sint Sebastiaansgilde “Westerlo Parelt”.

Maïsdoolhof is open!

Een landbouwveld op de grens van Putte en Heist-op-den-Berg werd voor de vijfde keer getransformeerd tot een ingenieus maïsdoolhof. Gisteren konden de eerste durvers de uitgang zoeken in de zes hectare grote doolhof. Nog tot eind september is de doolhof regelmatig open voor bezoekers.

Ticketverkoop kinderfestival Schorremorrie van start.

Op 27 augustus, tijdens Schorremorrie kan je de zomervakantie spetterend afsluiten met meer dan 30 activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Breng met hele gezin een bezoekje aan De Schorre en beleef een onvergetelijke dag!

Planckendael in de wolken met geboorte bonobobaby

Planckendael verwelkomt de tweede bonobobaby van dit jaar. Op woensdag 2 augustus beviel bonobo Djanoa in de namiddag van een prachtig bonobomeisje. Voor het eerst in de geschiedenis van Planckendael is de baby buiten, op het apeneiland geboren. Heel bijzonder.