De grote schelpenteldag

Wie is er niet gefascineerd door schelpen op het strand? Op zaterdag 25 maart 2023 vindt de zesde grote schelpenteldag plaats. Schelpentellers helpen je op de telpost (het toerismekantoor in Sint-Idesbad) tussen 10 en 16 uur bij het verzamelen en herkennen van jouw honderd strandschelpen.

Feestelijke opening speeltuin De Gavers

De speeltuin van domein De Gavers in Geraardsbergen wordt grondig herwerkt. Deze zal toegankelijker zijn met nieuwe speeltoestellen. Meer rustbanken en schaduwpartijen zorgen voor nog veel meer speelplezier! Op zaterdag 1 april wordt de vernieuwde speeltuin feestelijk geopend. Clowns spelen mee in de speeltuin en grimeren kindjes en in het krijtpaleis leer je jongleren. In en rond de speeltuin zorgen een resem straatartiesten voor een clowneske sfeer.

Lentewandeling in de arboretumtuin

De arboretumtuin schittert in ieder seizoen. In deze lentewandeling toont een gids je de mooiste plekken in het 13,5 hectare groendomein. Ze vertelt daarbij over de boeiende ontstaansgeschiedenis en de plantencollectie. Wandel langs Japanse esdoorns en geniet van de bloesems van bijzondere kerselaars en andere vrolijke voorjaarsbloeiers.

MOT

Workshop broodbakken in een houtgestookte oven in het MOT

Vang een paasklok, schud ze uit en vang het ei op in een kom. Klop het losjes, voeg bloem, melk, honing en een handvol keuteltjes van het konijntje toe. Boetseer tot een paashaas, bak in de oven en eet op voor hij wegspringt. Of kom op donderdag 13 april naar het MOT! Workshops vinden plaats om 10 en 14 uur. 

Plantendag Arboretum Kalmthout

Wil je je tuin aanplanten, je bloembakken vullen of ben je op zoek naar niet-alledaagse groenten? Kom dan snuisteren op de plantendag van Arboretum Kalmthout tussen een vijftigtal kramen boordevol bijzondere voorjaarsbloeiers, kruiden, éénjarigen, bloembollen, vaste planten, kleinfruit, struiken en bomen … Je kunt er op één dag terecht bij de allerbeste kwekers van België en omstreken voor allerhande tuinplanten en botanische zeldzaamheden. In het kader van de prachtige arboretumtuin kun je meteen ook inspiratie opdoen. Zin om het 13,5 hectare domein met een gids te verkennen, dan kun je tijdens de plantendag elk uur aansluiten bij één van de rondleidingen, gratis en zonder reserveren.

Tuinkriebels Vrieselhof gestart

-

Laat je groen hart opnieuw wat sneller bonzen tijdens de 11e editie van Tuinkriebels Vrieselhof. Op zaterdag 6 en zondag 7 mei 2023 vind je in het Provinciaal Groendomein Vrieselhof in Oelegem heel wat inspiratie voor een klimaatgezonde tuin.

Verhalencarrousel in Alden Biesen

-

Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 april kan je in Alden Biesen terecht voor het International Storytelling Festival. Tientallen storytellers van over heel Europa zakken af naar het imposante domein van Alden Biesen en dompelen je onder in verhalen in hun moedertaal. De magie van een goed verhaal dwaalt door de gangen en geeft je de kans om je verbeelding de vrije loop te laten.

Paaszoektocht in het Speelgoedmuseum met een workshop

-

Doe de tocht doorheen het Speelgoedmuseum in Mechelen, zoek de eieren en los de vragen op. De zoektocht gaat door vanaf 1 april tot en met zondag 16 april. Ben je creatief en fan van gezelschapsspelletjes? Maak je eigen paasspel tijdens de knutselworkshop in de paasvakantie! De workshop vindt plaats om 13u30 en om 15u, op dinsdag 4 april, donderdag 6 april, vrijdag 7 april, dinsdag 11 april, donderdag 13 april en vrijdag 14 april. Schrijf je nu in!

 

Musea Brugge

Queer Was Here

-

Tussen 4 en 26 maart zet Musea Brugge samen met twee gastcuratoren uit de Brugse LGBTQ-community kunst door queer artiesten in de kijker tijdens het nieuw kunstenfestival ‘Queer Was Here’.

Paasspeurtocht

Paasspeurtocht in het Arboretum in Kalmthout

-

Paaseieren hangen vrolijk te wapperen in de bijzondere bomen en struiken van Arboretum Kalmthout. 

Spring, huppel of wandel van het ene naar het andere ei om de hele tuin te ontdekken. 

Onderweg kom je paashazen tegen die je vragen om iets te doen, te bedenken, te raden of tellen. 
Ben je helemaal rond, dan wacht je een smakelijke verrassing! 

Ideaal voor kinderen tussen 4 en 10 jaar en hun familie. De speurtocht is inbegrepen in het toegangsticket voor de tuin.