Museum Soiree in het AfricaMuseum

Wil je graag eens ’s avonds het Africamuseum bezoeken in het gezelschap van gelegenheidsgidsen, zoals VRT-journalist Stijn Vercruysse, schrijfster Nadia Nsayi, nieuwe algemene directeur Bart Ouvry en vele anderen? Kom dan op 30 september naar Museum Soiree!

Ne mobliez mie, foto: Charlie De Keersmaecker

Theatergezelschap krijgt een podium in het Kasteel van Gaasbeek

-

Op 3 mei 1923 overleed markiezin Arconati Visconti, de laatste eigenares van het kasteel. Precies honderd jaar later ontwaakt het kasteel uit zijn schoonheidsslaap en nodigen ze theatergezelschap FC Bergman uit om een tentoonstelling te maken voor deze plek. De titel Ne mobliez mie omvat een spreuk die de markiezin in het kasteel liet aanbrengen, een smeekbede om haar niet te vergeten. 

Rondleidingen in het AfricaMuseum

-

Bezoek je voor het eerst het AfricaMuseum maar weet je niet waar te beginnen? Of wil je het museum opnieuw bezoeken maar deze keer met meer uitleg door een gids? Tot en met december 2023 biedt het museum elke laatste zondag van de maand een rondleiding aan met aandacht voor de actualiteit rond het koloniaal verleden en racisme.

Heerlijk picknicken op kasteeldomeinen

-

Wat is er fijner dan te vertoeven op een prachtige plek met een streekproductje in de hand? Op die aangename manier kan je deze zomer de restauratieprojecten van Herita een duwtje in de rug geven. Zowel aan de kastelen van Horst, Heers als Beauvoorde kan je genieten van heerlijke borrelpicknicks