De wielerwereld aan je voeten

-

Kruip jij in de huid van schoenmaker Camiel Thomas? Laat je tijdens de herfstvakantie onderdompelen in het leven en werk van Camiel Thomas. Deze Roeselaarse schoenmaker maakte veloschoenen voor grote wielernamen als Hector Martin, Patrick Sercu en Roger De Vlaeminck. Aan de hand van vijf haltes door het museum ontdek je meer over de familiegeschiedenis en het atelier van de schoenmaker om daarna zélf de handen uit de mouwen te steken.

Fietsen door de belle époque

-

De fiets staat acht maanden lang centraal in het Belle Epoque Centrum in Blankenberge. Vanaf 1 oktober ontdek je tijdens een nieuwe expo alle tweewielers van toen tijdens ‘Fietsen door de belle époque’.

Sneaker Gold

-

Tijdens ‘Sneaker Gold’ richt museum Eperon d’Or de schijnwerpers op sneakers en de sneakercultuur. De geëtaleerde collectie sneakers is ronduit imposant. Fans zullen er tal van bijzonder gewilde items ontdekken. En wie nog niet zo bekend is met de sneakercultuur, die valt gegarandeerd van de ene verbazing in de andere. Daarnaast staan er ook sneaker customizing-sessies op het programma, skate- en basketevents, verkoopdagen, enzovoort. Details lees je op de website en de socials.