Familielezing rond ruimtevaart

Neem je gezin mee op een buitengewone reis door de ruimte tijdens de interactieve familielezing (vanaf 7j.) met Stijn Ilsen, een ruimtevaartingenieur met bijna 20 jaar ervaring! Ontdek samen de mysteries van satellieten, leer hoe raketten de ruimte doorkruisen en ervaar de opwinding van een echte lancering.

Zoo in de ruimte

Familielezing: Zoo de ruimte in

Ontdek samen met je gezin (vanaf 10j.) de fascinerende wereld van de ruimtevaart tijdens de lezing "Zoo de ruimte in!" met Frank Pollet. Dit boeiende naslagwerk onthult de geschiedenis van ruimtereizen, waarbij dieren een cruciale rol speelden in de wetenschappelijke ontdekkingen. 

Kerst in Bellewaerde Park!

-

Tijd voor iets nieuws deze kerst! Want is Bellewaerde Park terug open tijdens de kerstperiode. Herontdek je favoriete attracties in een winters, sfeervol jasje: Santa's Kitchen (de koffietassen), de Kerstbûches (River Splash), Rudolph’s Ride (Tuff Tuff) of Winter Express (Huracan). Wandel door het park en laat je onderdompelen in de warme kerstsfeer.

Grote kunst voor Kleine kenners: Ensor doe-expo

-

Ontdek de Ensor Doe-Expo bij Fort Napoleon in Oostende waarin Thaïs Vanderheyden, bekend van "Grote kunst voor kleine kenners", iconische werken van Ensor op humoristische wijze herschildert tot junior-parodieën. Arno de heremietkreeft neemt je mee op een tijdreis door Ensors leven, met audiogids en anekdotische verhalen. Ga op zoek naar de mysterieuze maskers verstopt in zijn decors en maak kennis met deze fantastische kunstenaar in het Ensor jaar.

Art Nouveau Schatten

-

Victor Horta bouwde 130 jaar geleden namelijk het állereerste art-nouveauhuis: Hotel Tassel. Met de tijdelijke expo ‘Art Nouveau Schatten’ speelt het Belle Epoque Centrum hier graag op in. Deze zogenaamde nieuwe stijl is niet alleen te zien in de kunst en architectuur van toen, maar vindt ook zijn weg naar het interieur via dagdagelijkse voorwerpen zoals meubels.

Liksems en LANDSCAPES in Diksmuide

-

Op 18 mei opent de familievriendelijke expo LIKSEMS in Diksmuide (in het kader van LANDSCAPES | Feel Flanders Fields van Toerisme Vlaanderen en Westtoer) waarbij er gefocust wordt op wat er van WO I-littekens en relicten nog te zien is in het landschap. De expo in de Verhalenschat bij de dienst Toerisme in Diksmuide is een intro voor 2 wandellussen met toffe doe-opdrachten voor de kids, 3 boeiende fietslussen en later vanaf juli ook nog begeleide boottochten.