Temporary Banner

 

 • Mehr Infos
  Markt 15, 3990 Peer

  Vanuit een klein beetje chauvinisme en heel veel interesse in de figuur van Pieter Bruegel de Oude zijn de leden van de Peerse Bruegelkring meer dan 15 jaar geleden toch beginnen twijfelen aan de interpretatie die Karel Van Mander in zijn Schilder-Boeck uit 1604 over Bruegels herkomst gaf. In dit boek leidde het verhaal van de geboorteplaats van de schilder naar Bruegel van Bruegel, niet wyt van Breda.' Hun twijfel over deze interpretatie is het voorbije decennium alleen maar gegroeid.

  Om onze voorouder' alle eer aan te doen, hebben we een Bruegelmuseum ingericht, waar het schilderkunstig oeuvre van Bruegel werd samengebracht.

  Individueel kan je deze unieke tentoonstelling bezoeken met een audiogids die je over de werken vertelt. Voor een bezoekje in gezinsverband, hebben we een familezoektocht met leuke doe-activititeiten voor de kinderen. Kom je in groepsverband (enkel op aanvraag), dan regelen we een erkende gids die je meeneemt naar het tijdperk van Pieter Bruegel.

 • Mehr Infos
  Wiertzstraat 60, 1047 Brussel

  Beleef de opwindende sfeer van het grootste transnationale parlement met een bezoek aan de grote vergaderzaal van het Europees Parlement. Dit is het hart van de Europese democratie, waar de leden debatteren en stemmen over problemen die het dagelijkse leven doorheen heel Europa beïnvloeden. Een bezoek is een goede manier om grip te krijgen op het functioneren van het Europees Parlement.

  Bezoeken met een multimedia gids duren ongeveer 60 minuten en indien je hongerig bent naar meer, kan je deelnemen aan briefings met stafleden op maandag om 11u en 15u in het Frans en Engels (in juli en augustus van maandag tot vrijdag). Om de gebeurtenissen live in actie te zien, kan je het parlement bezoeken tijdens een plenaire zitting en de debatten volgen vanuit de bezoekers galerij (bekijk de kalender op de website).

  Begeleide bezoeken worden voor groepen van min. 10 personen aangeboden maar ze moeten minstens 2 maanden op voorhand geboekt worden.

   

   

   

   

 • Mehr Infos
  Belliardstraat 135, 1000 Brussel

  Het Huis van de Europese geschiedenis neemt je mee op een reis langs mythes, ontdekkingen en chaos die het Europa van vandaag gevormd hebben. De permanente tentoonstelling biedt een uniek pan-Europees perspectief dat je uitnodigt om na te denken over het verleden en de toekomst van Europa. 

  Met de hulp van een multimedia tablet, zal je objecten kunnen zien, horen en aanraken die afkomstig zijn uit meer dan 300 collecties doorheen Europa. Om de tumultueuze gebeurtenissen van de twintigste eeuw beter te kunnen begrijpen, maak je allereerst kennis met de overtuigingen en denkbeelden die vorm gaven aan de negentiende eeuw, toen Europa "toetrad tot de moderniteit". Daarna verlegt de tentoonstelling de aandacht naar de periode die Europa deed wegzinken in oorlog en vernieling. Verderop verneem je hoe mensen op zoek gingen naar een beter leven in een Europa dat steeds hechter werd. 

  Het museum biedt ook tijdelijke tentoonstellingen aan. "Onstuimige jeugd: opgroeien en Europa van 1945 tot nu" brengt vier generaties jonge mensen in beeld die volwassen werden op keerpunten in het Europese verhaal en is tot eind februari open. Vanaf juni 2020 zal "Fake for Real" te zien zijn die vervalsingen door de geschiedenis heen presenteert met hun historische omstandigheden, de motieven erachter, hun impact en uiteindelijke blootstelling.

  Voor families biedt het museum speciale ontdekkingsruimten met tal van interactieve, praktische mogelijkheden op elke verdieping voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Gegidste rondleidingen worden groepen van min. 10 personen aangeboden (online reservering een maand op voorhand). Aangepast en specifiek materiaal voor scholen zijn ook te verkrijgen. 

  Een plus: het museum bevindt zich in het prachtig gerenoveerde Art Deco Eastmangebouw in het lommerrijke Leopoldpark.

   

 • Mehr Infos
  Luxemburgplein 100, 1050 Brussel

  Een twintigtal lidstaten, zeven instellingen, meer dan 700 leden van het Europees Parlement - de Europese Unie kan een harde noot zijn om te kraken. Het Parlamentarium schept meer duidelijkheid.

  Wie werkt er in het Europees Parlement? Welke impact heeft het? Hoe kan je ervoor zorgen dat jouw stem wordt gehoord? Met behulp van een groot aantal hoogtechnologische snufjes vertelt het bezoekerscentrum alles wat je moet weten.

  Het Parlamentarium geeft je uitleg over de manier waarop Europese landen sinds 1945 nauwer zijn gaan samenwerken, van naoorlogse problemen tot huidige uitdagingen. Ontdek in onze 360° filmzaal hoe wetten tot stand komen, reis door het continent via de interactieve vloerkaart of achterhaal op welke manier de Europese wetgeving van invloed is op jouw dagelijks leven. Ervaar een bezoek op jouw ritme en in de door jou gekozen taal dankzij de audiogids.

   

 • Mehr Infos
  Stationsplein 8, 3840 Borgloon

  In het fruitbelevingscentrum kunnen bezoekers het vruchtbare verleden, maar ook de fruitige toekomst van deze historische site en de streek ontdekken. Aan de hand van heel wat leuke belevingsmodules volg je op eigen tempo de weg die een lekker stuk fruit aflegt: van ontluikend vruchtje, tot de verwerking ervan in heerlijke streekproducten zoals de Loonse stroop. Alles in het belevingscentrum is erop gericht om de beleving voor jong en oud, zo groot mogelijk te maken. Heel wat authentieke elementen versterken het verhaal dat het fruitbelevingscentrum vertelt, denk bijvoorbeeld maar aan de beschermde industriële machines en stookketels die geconserveerd werden en die echte “eyecatchers” zijn.

  Het fruitbelevingscentrum leent zich uitstekend voor een bezoek met kinderen. Bij aankomst pikken ze een brochure op. Op het parcours zijn er opdrachten, speciaal ontwikkeld voor een jong publiek. Na je bezoek kan je je smaakpapillen verwennen door even langs te gaan in de streekproductenshop die bij het toeristisch onthaal te vinden is. Hier vind je heel wat smakelijke streekproducten om er zelf mee aan de slag te gaan in je eigen keuken. Wie graag de voetjes even onder tafel schuift, kan terecht in bistro ‘De Smaakfabriek’ op het gelijkvloers van de Stroopfabriek. Op-en-top Limburger Giovani Oosters en zijn team toveren hier eerlijke en heerlijke streekgebonden gerechtjes op tafel.

 • Mehr Infos

  Zentralbanken spielen eine wichtige Rolle in der Wirtschaft. Für stabile Preise sorgen und ein zuverlässiges Finanzsystem aufrechterhalten gehören zu ihren wichtigsten Aufgaben. Diese werden anhand von Videos, Multimediaanwendungen, Spielen und der Geschichte des Geldes verdeutlicht.

 • Mehr Infos
  De Neckstraat 20, 1081 Brussel (Koekelberg)

  In Belgian Chocolate Village, gelegen in de art-deco fabriek Victoria, vindt u een interactief chocoladeparcours, een tropische serre en ontmoet u een chocolatier. Het scenografische parcours met audiogids in 7 talen toont elke fase van de productie van chocolade,
  de gebruikswijzen, de geschiedenis, de heilzame effecten, de economie en de diversiteit.

 • Mehr Infos
  Coupure Rechts 2A, 9000 Gent

   Fahren sie selber mit eineim minerva boot oder luxus-schaluppe.

  Fahren Sie mit Ihren Freunden oder Verwandten für ein paar Stunden oder einen ganzen Tag lang auf der touristischen Leie. Sie können in aller Ruhe an wunderschönen Gärten und an den Malerdörfern St.-Martens-Latem und Deurle vorbei fahren. Täglich können auch einige Cabrio-Boote, Familien Boote und Luxus-Schaluppen das historische Zentrum von Gent erkunden. Wegen des sehr starken Schifverkehrs im Zentrum von Gent ist einige Erfahrung ratsam. Deswegen fahren Sie am besten zuerst auf der Leie und erst danach durch das Zentrum von Gent.

  Unsere Boote sind mit besonderem Augenmerk für einfache Bedienung und Komfort entworfen:

  • Standardboote/Cabrios bis 4 Personen

  • Luxus-chaluppen bis 5, 6, 10, 12 personen

  • Sehr einfache Bedienung

  • Bootsführerschein oder Erfahrung sind nicht nötig (Mindestalter 18 Jahre)

  • Keine Schleusen oder Drehbrücken auf der Route.

  • Kompetentes Personal das Ihnen beisteht für alle nötige Info, Rat und praktische Anweisungen.

   

  Sie finden uns im Minerva Hafen an der Ecke von Coupure und Lindenlei.

   

  buchung ist erwünscht

  Tel. : 0032(0)9/233 79 17

  www.minervaboten.be

   

 • Mehr Infos
  Lotsestraat z/n, 1650 Beersel

  Die Burg Beersel, eine Wasserburg, ist eins der wenigen, gut erhaltenen Beispiele für mittelalterliche Baukunst in Belgien. Die Burg steht dort noch so, wie sie Ende des 15. Jahrhunderts aussah. Dieses Wasserschloss zeichnete sich über Jahrhunderte durch eine ereignisreiche, historische Vergangenheit aus. Als Besucher erfährt man wie das Leben in einer mittelalterlichen Burg vor sich ging.
  Im Jahre 1999 übernahm die Gemeindeverwaltung Beersel von der 'Koninklijke Vereniging der Historische Woonsteden van België' mittels eines Erbpachtvertrages die Verwaltung der Burg. Hauptziel ist es, die Burg zu renovieren sowie weitere Verbesserungen durchzuführen. Seit 2003 wird die Burg in verschiedenen Phasen renoviert.

 • Mehr Infos
  Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg

  Entdecken Sie, probieren Sie und lernen Sie alle Geheimnisse der Lambic-Biersorten aus dem Sennetal kennen!

  Das Besucherzentrum 'De Lambiek' in Alsemberg ist der ideale Ausgangspunkt für eine lehrreiche Entdeckungstour entlang der verschiedenen Brauereien und "Stekerijen" (Verschneider) in unserer Region. Erfahren Sie im Besucherzentrum mehr über das spontan gärende Lambicbier, welches nach jahrhundertelanger Tradition gebraut wird.  In Eichenfässern gereiftes Lambicbier ist das Ergebnis handwerklicher Fachkenntnis, die nirgendwo sonst zu finden ist. Die Farbnuancen, Geschmacksnoten und Gerüche der Lambicbiere sind eine Quelle von verfeinertem Genuss und ursprünglicher Gemütlichkeit. Ein eindrucksvoller Film über das Brauverfahren zeigt die unglaubliche Geschichte dieses einzigartigen und charaktervollen Bieres!