Beleef het Talbot House online

Tijdens de Eerste Wereldoorlog maakt Poperinge deel uit van het kleine stukje onbezet België. Weg van het krijgsrumoer van de Ieperse frontstreek, groeit de stad uit tot het zenuwcentrum van de Britse sector. Midden in die drukke stad openen de aalmoezeniers Neville Talbot en Philip "Tubby" Clayton in december 1915 een clubhuis. Zonder onderscheid van rang of stand kunnen soldaten en verpleegsters er drie jaar lang terecht voor een zeldzaam moment van rust en ontspanning. Vandaag biedt het Huis net zoals toen, een even warm en authentiek welkom aan, een vredevolle stop langs Vlaamse Velden vol met verhalen en anekdotes.

Een levend museum
Neem gerust zelf een kijkje in deze virtuele rondleiding wat u te wachten staat. Voor kinderen is er de virtuele kid's kattenquiz. Een bezoek aan Talbot House begint gewoonlijk in het voormalig hopmagazijn in de Pottestraat. Tijdens de oorlog deed het onder meer dienst als concertzaal, vandaag kan je er onze pas vernieuwde permanente tentoonstelling over de 100-jarige geschiedenis van Talbot House bezichtigen. In 'Een Huis van Mensen'  nemen 500 nooit eerder vertoonde objecten uit ons archief je mee op sleeptouw door het verhaal. Op de eerste verdieping hebben de Happy Hoppers een heuse show voor jullie in petto.  

"The Old House" is nog steeds druk bewoond en in gebruik. Aan de hand van een interactieve tablet tour, krijg je een persoonlijke rondleiding door deze authentieke club. Je leert er niet enkel iets bij over het oorlogsverleden, je kan er ook een praatje slaan met de meestal Britse huisbewaarders. In de 'Dining Room' kan je een deuntje spelen op de originele piano en tot rust komen met een kopje thee in de prachtige Engelse landschapstuin. Misschien wil je er zelfs de nacht doorbrengen in één van de gastenkamersNet dat maakt Talbot House zo speciaal. Het is niet zomaar een museum. Het is nog steeds dezelfde "Every Man’s Club" als een eeuw geleden.