Het Sportimonium is opnieuw open

Bezoekers in topvorm zijn opnieuw welkom voor een spurt door de sportgeschiedenis en onze nieuwe expo Breaking Boundaries ‘De Olympische Spelen van Antwerpen 1920 tot Tokio 2020'.

Een bezoek is enkel mogelijk voor individuele bezoekers en na telefonische reservatie (015/618.222). Graag waken we mee over ieders’ topconditie en vragen we jullie om de voorzorgsmaatregelen nauwkeurig op te volgen.

>> Klik hier voor alle info voor een aangenaam bezoek.

Welkom in de expo Breaking Boundaries

Eindelijk kunnen we (met) onze expo Breaking Boundaries uitpakken.

Honderd jaar geleden organiseerde Antwerpen de Olympische Spelen. Het was de enige keer dat die Spelen in België plaatsvonden. Ontdek het verhaal van de unieke Antwerpse Spelen. Reis door de olympische geschiedenis, en bewonder buitengewone prestaties!

Kom alles te weten over de strafste records, de markantste sportfiguren en de grootste doorbraken.

>> Hoe reserveren?

Olympisch museumpark

Het museumpark is openlucht en vrij toegankelijk. Je ontdekt er bijzondere wetenswaardigheden over de Olympische Spelen in een mooi decor.

Liever een virtueel bezoek?

Wekelijks nemen we je virtueel mee doorheen de sportieve collectie in onze permanente tentoonstelling. Elke dinsdag posten we telkens twee sportieve luisterverhalen . Ontdek bijzondere voorwerpen die meer vertellen over het ontstaan en de evolutie van de sport. Verhalen over sporthelden en unieke sportevenementen zoals de Olympische Spelen in Antwerpen 1920. Geniet van je virtuele museumbezoek! En laat ons zeker weten wat je van je Sportimonium bezoek vond in de commentaren op youtube, facebook of instagram.

>> Ontdek.