Dag van het eetbare landschap

Op zondag 17 september test Dag van het Eetbare Landschap je smaakpapillen. Je maakt kennis met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur, beleeft hoe echte vakmensen ambachtelijke producten maken en geniet van heerlijke proeverijen, voorstellingen en activiteiten. Reserveer nu alvast je tickets online. Dat is handig én goedkoper!

Museum Soiree in het AfricaMuseum

Wil je graag eens ’s avonds het Africamuseum bezoeken in het gezelschap van gelegenheidsgidsen, zoals VRT-journalist Stijn Vercruysse, schrijfster Nadia Nsayi, nieuwe algemene directeur Bart Ouvry en vele anderen? Kom dan op 30 september naar Museum Soiree!

Plantendag zet in op klimaatbewust tuinieren

De klimaatverandering en de uitzonderlijke weersomstandigheden wereldwijd zijn meer dan ooit een hot topic. Dat ook vele plantenliefhebbers de kluts kwijt raken, hoeft niet te verwonderen. Welke zijn dan wél de ideale bomen en planten voor de toekomst? De Plantendag van Arboretum Kalmthout brengt beslist raad, want daar verzamelen de beste kwekers uit België en omstreken met advies én vers plantgoed.

Cars & Coffee

Op 1 oktober verwelkomt Autoworld eigenaars van klassieke auto's (ongeacht hun tijdperk) op de Esplanade van het Jubelpark voor een evenement "Cars & Coffee", van 10 tot 13 uur.
Op vertoon van uw kentekenbewijs kunt u voor of na uw bezoek aan het museum en de Bugatti-tentoonstelling genieten van een gratis kopje koffie op het terras.

Hidrodoe maakt het stil(ler)

Op zondag 1 oktober organiseert Hidrodoe de jaarlijkse prikkelarme dag. Het waterbelevingscentrum wordt dan stiller en beperkt het aantal bezoekers. Is een dagje uit iets te overweldigend voor jou? Dan zijn deze prikkelarme dagen echt iets voor jou! ‘Prikkelarm’ betekent dat iets rustig en kalm is, zonder veel drukte, lawaai of afleiding. Het helpt voor mensen die gevoelig zijn aan overstimulatie.

Eerste prikkelarme dag in Technopolis

Iederéén verdient weleens een leuke dag vol wetenschap en technologie. Maar niet iedereen geniet van een uitstap met te veel prikkels. Daarom organiseert Technopolis op woensdag 4 oktober van 12u tot 17u hun eerste prikkelarme dag, compleet met een prikkelarme show, demo en workshops. 

Duik in de natuur tijdens de Dag van het Bos

Ga op 8 oktober naar domein Het Leen in Eeklo en start er de Week van het Bos met een exclusieve dag. Ze zullen je van harte verwelkomen met demonstraties, geleide wandelingen, re-enactment, een ambachtendorp en veel meer.  Ontdek hier het programma!

Familiedag in C-mine

Reserveer 22 oktober alvast in je agenda, want dan vindt de eerste Familiedag in C-mine plaats. Proef van voorstellingen over boos zijn en de snelle wereld van pakjesbezorgers. Leer jongleren, maak feesthoedjes, of dans samen in een kind-ouderworkshop en help hun om een heus dansfeest los te laten barsten op hun eerste Thé Dansant! 

Ontdek de magie van Gneistan

-

Deze herfstvakantie wordt C-mine Gneistan! Ruil de druilerige herfstdagen in voor een magisch parcours doorheen het Energiegebouw. De kleine rebelse denker Gneis gaat in zijn uitgestrekte werkplaats op zoek naar vrije energie. Volg de Gneiswijzer, duik in een krachtenschacht, lees de sterren en daal mee af in fabelachtige diepten.