Koor in het Vrijbroekpark

Koor in het Vrijbroekpark

Met muzikale noot worden de rozenweken in Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark (Mechelen) op zondag 26 juni afgesloten. Voor die afsluiter is het de eer aan een bijzonder koor,  het Koor voor mensen die niet noodzakelijk kunnen zingen. Dit koor komt regelmatig samen in Mechelen en iedereen die graag komt meezingen is van harte welkom. Zing je met ons koor vanuit de rozentuinen mee?

DIVA Talk & presentatie

DIVA Talk & presentatie

-

In het kader van het opleidingsprogramma artist-in-residence selecteerde DIVA Mara Balode en Lingjie Wang. Op vrijdag 24 juni gaan de sierraadmakers in dialoog met DIVA en vertellen ze meer over hun werk, het proces en het uiteindelijke resultaat van de residentie. De voertaal van dit gesprek zal Engels zijn. Aansluitend kan je t.e.m. zondag 26 juni tijdens de presentatie hun creaties bewonderen in de leeszaal van het museum.

Workshop: Raise your Bowl

Workshop: Raise your Bowl

-

De techniek van het hameren bestaat uit twee verschillende bewegingen: indiepen en optrekken. Van woensdag 6 juli t.e.m. vrijdag 8 juli kan je terecht in het DIVA-atelier in Antwerpen voor een leerrijke workshop rondom deze techniek. Met de professionele begeleiding van Zilversmid Annick Tapernoux ga je aan de slag. Je leert o.a. een zilveren plaat bewerken tot een uniek gevormd kommetje.

Workshop: Lepelen met zilver

Workshop: Lepelen met zilver

-

Lepels zijn voorwerpen uit het alledaagse leven. Vanaf woensdag 17 augustus t.e.m. vrijdag 19 augustus ontdek je meer over de techniek van het lepelsmeden in het DIVA-atelier in Antwerpen. In een creatieve workshop ga je aan de slag en leer je het smeden onder de knie te krijgen.

Rozenweken

Rozenweken

-

Juni is de rozenmaand bij uitstek! In Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark (Mechelen) kan je ontspannen in verschillende rozentuinen. Van dinsdag 14 juni t.e.m. zondag 26 juni kan je aan heel wat boeiende activiteiten rond het thema "rozen" deelnemen. Een greep uit het unieke aanbod: veel gratis geleide wandelingen of een natuurworkshop voor kinderen. Op zondag 26 juni staat er nog een muzikale, maar vooral feestelijke afsluiter op het programma.

De rozen bloeien

De rozen bloeien

-

In de maand juni is de rozentuin van het Arboretum van Kalmthout op zijn hoogtepunt. Kom genieten in de rozentuin van de geuren-en kleurenpracht tijdens een wandelinkje. Aan de balie ontvang je een boekje. Met behulp van dit boekje verneem je interessante weetjes over rozen en de bewogen geschiedenis van de rozentuin.

Tentoonstelling: Bosbad van Barbara Van Dromme

Tentoonstelling: Bosbad van Barbara Van Dromme

-

T.e.m. donderdag 30 juni kan je terecht in het bezoekerscentrum van het provinciaal groendomein Vrijbroekpark (Mechelen) voor de expo "Bosbad". Deze tentoonstelling laat je kennis maken met het universum en kleurrijke werken van Barbara Van Dromme. De expo is gratis te bezoeken. 

Zomerspeurtocht

Zomerspeurtocht

-

Vanaf 1 juli t.e.m. 31 augustus kan je in het Arboretum van Kalmthout deelnemen aan de zomerspeurtocht. Tijdens deze gezellige speurtocht duik je in de wereld van de natuurkunstenaar. Op een artistieke manier ontdek je hun favoriete planten, bloemen en bomen. De jongste avonturiers kunnen zich uitleven in leuke opdrachten en spelletjes. Het ideale uitstapje in een prachtige omgeving die fauna en flora ademt!

ZOOmerbar

ZOOmerbar

-

Van vrijdag 1 juli t.e.m. woensdag 31 augustus is ZOOmerbar in ZOO Antwerpen de place-to-be. In deze gratis openluchtbar op het Flamingoplein kan je uitgebreid genieten van een frisse cocktail, zomerse snacks en sfeervolle live-optredens. 62 dagen lang word je getrakteerd op gratis livemuziek. Kom de zomerse sfeer opsnuiven op ’t Schoonste terras van ’t Stad!

Tentoonstelling Dimpa gaat internationaal

Tentoonstelling: Dimpna gaat mondiaal

-

Vanaf zaterdag 23 april t.e.m. zondag 26 juni loopt er in de kapel van Elsum in Geel een expo van de mondiale raad over hun projecten en hun link met de thema's vluchten en gezondheid. De tentoonstelling is iedere zaterdag en zondag tussen 13u30 en 18u gratis te bezoeken.