Koor in het Vrijbroekpark

Koor in het Vrijbroekpark

Met muzikale noot worden de rozenweken in Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark (Mechelen) op zondag 26 juni afgesloten. Voor die afsluiter is het de eer aan een bijzonder koor,  het Koor voor mensen die niet noodzakelijk kunnen zingen. Dit koor komt regelmatig samen in Mechelen en iedereen die graag komt meezingen is van harte welkom. Zing je met ons koor vanuit de rozentuinen mee?

Rozenweken

Rozenweken

-

Juni is de rozenmaand bij uitstek! In Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark (Mechelen) kan je ontspannen in verschillende rozentuinen. Van dinsdag 14 juni t.e.m. zondag 26 juni kan je aan heel wat boeiende activiteiten rond het thema "rozen" deelnemen. Een greep uit het unieke aanbod: veel gratis geleide wandelingen of een natuurworkshop voor kinderen. Op zondag 26 juni staat er nog een muzikale, maar vooral feestelijke afsluiter op het programma.

Tentoonstelling: Bosbad van Barbara Van Dromme

Tentoonstelling: Bosbad van Barbara Van Dromme

-

T.e.m. donderdag 30 juni kan je terecht in het bezoekerscentrum van het provinciaal groendomein Vrijbroekpark (Mechelen) voor de expo "Bosbad". Deze tentoonstelling laat je kennis maken met het universum en kleurrijke werken van Barbara Van Dromme. De expo is gratis te bezoeken. 

Stripexpo: Gewone mensen in oorlogstijd

Stripexpo: Gewone mensen in oorlogstijd

-

Vanaf donderdag 16 juni t.e.m. zondag 18 september kan je in Kazerne Dossin (Mechelen) terecht voor de tijdelijke stripexpo "Gewone mensen in oorlogstijd ". Deze beklijvende tentoonstelling bestaat uit twee (beeld)verhalen: "Robbedoes- Hoop in bange dagen" door Emile Bravo en "Scherven en Littekens" door Erik de Graaf. Beide verhalen schetsen een beeld van de oorlogsgruwel en hoe dit het leven van gewone mensen kan beïnvloeden. Daarnaast komen er ook veel morele dilemma’s en situaties aan bod.

Tentoonstelling: My Little Pony: 40 jaar magie

Tentoonstelling: My Little Pony: 40 jaar magie

-

Vanaf vrijdag 24 juni t.e.m. vrijdag 30 september loopt in het Speelgoedmuseum van Mechelen de tentoonstelling " My Little Pony: 40 jaar magie". Deze unieke expositie neemt je mee doorheen 40 jaar geschiedenis van de bekende speelgoedlijn. Kleine ponyliefhebbers in huis of wil je gewoon zelf lekker nostalgisch doen? Dan mag je dit niet missen!