Geleide fietstocht naar het ecoduct van Groenendaal

Geleide fietstocht naar het ecoduct van Groenendaal

Fiets op zondag 26 juni vanuit Tervuren mee naar het ecoduct van Groenendaal! Onderweg maak je kennis met prachtige fauna en flora in het hartje van het Zoniënwoud. Tijdens de tocht kom je ook voorbij het bosmuseum Jan van Ruusbroec en de koninklijke Loge van de gewezen renbaan.

Indépendance: AfricaSunday

Indépendance: AfricaSunday

30 juni 1960. Deze historische dag symboliseert de onafhankelijkheid van Congo. Ter gelegenheid van de 62e Congolese onafhankelijkheidsverjaardag organiseert het Africamuseum (Tervuren) verschillende activiteiten in de maand juni. Op zondag 26 juni vindt Indépendance: AfricaSunday plaats. Op die dag staat het museum in het teken van de congolese onafhankelijkheid. Dans, een muzikale creatie en gidsbeurten staan o.a. op het programma.

Biënnale Natura Inspiratus 2022

Biënnale Natura Inspiratus 2022

-

Van zondag 1 mei tot vrijdag 30 september 2022 loopt de Biënnale Natura Inspiratus in Plantentuin Meise. Achtendertig kunstenaars 50+ uit Vlaanderen, Brussel en Nederland werden geselecteerd om één of meerdere kunstwerken te maken voor welbepaalde plekken in Plantentuin Meise. Het doel was om de kunstenaars uit te dagen en hen volop te laten inspireren door de natuur en meer specifiek door Plantentuin Meise.