3 manieren om aan de voetbalgekte te ontsnappen

Je kan er deze maand niet omheen, de WK-gekte is overal. Geweldig voor voetballovers, iets minder leuk voor de haters. Wij verzamelden alvast enkele alternatieven voor voetbalhaters…je MOET niet naar de voetbal kijken hé?

1. Bezoek eens een museum met je beste vriendin
Cliché cliché, maar terwijl je mannen achter hun tv zitten te staren en te roepen naar de voetbalspelers, spreek jij met je beste vriendin af om eens een museum te gaan bezoeken.
Wat dacht je van de tentoonstelling ‘Wegdromen in een denkbeeldige natuur’ in het MSK in Gent? Tot 31 oktober geniet je van een prachtige expo van de Zwitserse kunstenaars Gerda Steiner (1967) en Jörg Lenzlinger (1964) die vooral bekend staan voor hun grandioze installaties, waarin ze planten, takken en voorwerpen met elkaar verweven. Ze maken denkbeeldige natuurlandschappen die eruit zien alsof alle onderdelen op een volstrekt organische manier met elkaar vergroeiden.

Ter gelegenheid van de Floraliën creëren ze in het MSK zo’n denkbeeldig landschap. Met hun installaties tasten de kunstenaars de grenzen af tussen tussen droom en werkelijkheid. Ze tonen het resultaat van een denkbeeldige evolutie, waarin alle aspecten van de realiteit spontaan met elkaar verweven worden. Een web van metalen draden en takken vergroeit tot een natuurlijke kristalstructuur, terwijl eigenaardige zwammen lijken op te groeien uit plassen vloeibare meststof. Een aanradertje van jewelste!

Vind hier nog meer toffe uittips voor een dagje Gent.

2.. Boek een weekendje weg naar de Westhoek
De Westhoek biedt je alles wat je maar kan wensen! Unieke landschappen, gezellige dorpjes, het erfgoed van de eerste wereldoorlog en nog zo veel meer. Probeer een van de wandel- of fietsroutes of laat je onderdompelen met geschiedenis en cultuur in een van de kleine, maar fijne musea. De Westhoek heeft het allemaal!

Nog een aanrader om in de Westhoek te bezoeken is Floating Dreams. In alle oorlogen zijn kinderen de grootste slachtoffers. Met 100 witte beelden en door designers ingekleurde ballonnen wil Floating Dreams alle kinderen uit conflicten van de afgelopen 100 jaar kracht geven in hun droom om die oorlogservaring te verwerken. De beelden staan rond de IJzertoren, bekende Belgen kunnen peter of meter worden. De beelden zijn 2,2 meter hoog en zijn vervaardigd uit wit polyester. Ze worden beschilderd door Kamagurka. Na de expositie gaan de beelden naar de bedrijven die het project gesponsord hebben. Een aanrader om eens te gaan bezoeken als je in de buurt bent!
 

Via onze activiteitenzoeker vind je allerlei toffe musea en attracties om te bezoeken in de buurt ver weg van alle voetbalgekte

3. Duik de natuur in
Kunnen duinen, actie en topnatuur jou verleiden? Hou je van wandelen, fietsen, ruiteren of mountainbiken? Of van klimmen door mul zand naar de top van de Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen? Ideaal om te ontsnappen aan de voetbalgekte! Kom tijdens één van de matchen naar Duinengordel in het noordoosten van Limburg. De bewegwijzerde routes zijn verbonden met die van het Nationaal Park Hoge Kempen. Duinengordel trakteert je op avontuurlijk genieten en routes met pit: een ideale setting voor een picknick, een geocachetocht of een gratis overnachting en bijzondere natuurbeleving op de eerste Limburgse paalkampeerplaatsen. Geniet van afwisselende natuurpracht en boeiende landschappen die mikken op een erkenning als werelderfgoed.

Deze website is dé gids naar informatie over de verschillende startplaatsen, fietscafés, restaurants, b&b’s, hotels en lekkernijen uit de streek.