3 redenen om naar de Archeologiedagen te gaan

Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig want ze vertellen iets over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe zagen hun woningen eruit, ...? Tijdens de Archeologiedagen kan je deelnemen aan leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten om meer te weten te komen over archeologie in al haar facetten. Aan de tweede editie in 2019 namen zo'n 27.000 mensen aan één van de 100 activiteiten deel. Uit dit succes blijkt dat de interesse in archeologie leeft!  Op 9,10 en 11 oktober 2020 kan je archeoloog voor één dag worden!

Waarom?

Door de organisatie van de Archeologiedagen krijgt de Vlaamse archeologie een boost! Onze bodem zit immers vol met verhalen die verteld willen worden. Als we het grote publiek tonen hoe archeologie helpt om deze verhalen soms letterlijk aan de oppervlakte te brengen, vergroten we het draagvlak van deze boeiende wetenschap.

Benieuwd waarom je zeker moet gaan? Wij geven je graag 3 redenen waarom een bezoekje aan de Archelogiedagen een dikke vette must is:


1. Het is de ideale gelegenheid om met het verleden van jouw stad of dorp kennis te maken. Ontdek hoe onze voorouders leefden door wat er onder je voeten te vinden is. 

2. Stiekem wilden we als kind toch allemaal archeoloog worden? De Archeologiedagen zijn het perfecte excuus om voor een dag archeoloog te zijn. 

3. Zie met je eigen ogen waarom in Vlaanderen tijd en geld gaat naar archeologie. De Archeologiedagen zijn de ideale gelegenheid om in gesprek te gaan met archeologen.

Op zoek naar een leuke activiteit?
HIER VIND JE ALLE LEUKE ACTIVITEITEN TIJDENS DE ARCHEOLOGIEDAGEN

TIP: Ook in Europa zijn het Archeologiedagen

De Archeologiedagen worden ook in andere landen in Europa georganiseerd. De Franse website 'Journées de l'Archéologie' geeft je informatie over de Archeologiedagen in Europa. Ze vinden plaats op 18, 19 en 20 juni 2021.  Ook in Nederland vinden de Archeologiedagen plaats op 18, 19 en 20 juni 2021. 

Bron foto's: Archeologiedagen.be