3 x fijne anti-verveeltips tijdens de grote vakantie

1. Mama, papa wat gaan we doen vandaag?

Schrijf allemaal uitjes (ijsje eten, naar de bioscoop, spelletje spelen, ...) op een kleurig papiertje en stop die in een pot. De kinderen kunnen iedere (vakantie)dag eentje graaien.

Bron: welke.nl

Tips en inspiratie voor leuke uitjes vind je via onze attractiezoeker


 

2. Het alfabet-spel
De tijd onderweg gaat sneller met het leuke alfabet- spel! Op de bus, de tram, het vliegtuig, in de auto of zelfs op de fiets, je verveelt jou nooit meer onderweg! James en Joyce van Studio 100 tonen jouw ‘Spelletjes voor onderweg’. Zo is een autorit nooit meer saai. Geen inspiratie om die lange reis plezant te maken? No worries, James en Joyce hebben tal van spelletjestips voor jullie. Ontdek ze hier.

 

3. Pictionary op het autoraam

Wist je dat je het bekende spel pictionary ook prima in de auto kunt spelen? Het enige wat je nodig hebt zijn whiteboardstiften. Daarmee kun je op autoramen tekenen en de tekening gemakkelijk weer uitwissen. Bij pictionary maakt één speler een tekening en moeten de anderen proberen zo snel mogelijk te raden wat de tekening voorstelt. Maak eventueel thuis al wat kaartjes met tekenopdrachten in verschillende moeilijkheidsgraden. Geen zin (meer) in pictionary? Met de whiteboardstiften kan je kind natuurlijk ook lekker zijn of haar fantasie de vrije loop laten.

Bron foto

Welke anti-verveeltips kan jij ons nog verklappen om je kroost bezig te houden? Laat ze ons zeker weten via Facebook of Instagram en gebruik de hashtag #riebedebie.