4 leuke uitjes in de buurt van reporter Lobke

Reporter Lobke woont met haar leuke gezin in Puurs-Sint-Amands. Dé ideale uitvalsbasis voor een paar toffe uitstappen in haar streek. Ze maakte er een toffe bucketlist van die jij dit jaar misschien ook kan afvinken. Benieuwd naar haar favoriete uitjes in eigen streek? Go!

LOBKE:
 

1. Ga op zoek naar je favoriete trol in De Schorre in Boom

Wil je eens een andere dan andere wandling doen? Ga dan zeker naar De Schorre in Boom, hebben wij de afgelopen lockdownperiodes al een paar keer gedaan! Sinds vorig jaar nemen 7 trollen hun intrek in het bos van De Schorre. Ze zijn 18 meter hoog, gemaakt uit hout en zeer kindvriendelijk. Thomas Dambo is de geestelijke papa van deze mythologische wezens. Ze zijn gemaakt uit gerecycleerd hout.

TIP: Voor je de wereld van de trollen binnenstapt, kan je een boekje met een verhaal afhalen aan het infopunt. In dit verhaal worden de trollen voorgesteld en kom je meer te weten over het project zelf. Er is geen uitgestippelde wandeling in het bos. Dit met als doel dat elke bezoeker zelf op zoek gaat naar de verschillende woonplaatsen van de trollen.Vergeet vooral ook je laarzen of wandelschoenen niet aan te trekken want op sommige momenten kan het er echt modderig zijn!
Je kan ook een tof DOEBOEKJE in de Schorre aanvragen

Ook leuk: maak er een leuke wandeling/fietstocht van en neem de veerboot tussen Klein-Willebroek en Boom, plezier voor groot en klein verzekerd!

(foto header: ©Yannig Van de Wouwer - De Schorre)

2. Breng een bezoekje aan Technopolis met als leuk extra de buitenexpo Dinopolis (verlengd tot en met de Krokusvakantie!)

Voor onze twee dinofans is deze buitenexpo Dinopolis groot feest want een groep levensgrote reuzendinosaurussen? Die kom je niet elke dag tegen! Durf jij het aan om hen van dichtbij te bewonderen? Bij Technopolis katapulteren ze je miljoenen jaren terug naar de tijd dat reuzendinosaurussen de aarde domineerden. Hoe komt het eigenlijk dat heel wat dino’s zo groot waren? En waarom hadden de grootste zo'n petieterig klein hoofd? Je ontdekt het antwoord op deze en nog veel meer vragen, terwijl je oog in oog met deze magnifieke reuzen staat! Wedden dat je dinofans dit echt fantastisch vinden?

TIP: Wil je er een echte daguitstap van maken? Breng dan ook een bezoek aan Technopolis! En vergeet niet op tijd te reserveren want deze expo is zo populair dat tickets snel uitverkocht zijn.

3. Groots Stadsplan door Mechelen

Mechelen is dé kinderstad van Vlaanderen en dat ervaar je meteen bij een bezoek aan de toeristische dienst. Er zijn enkele handige publicaties. ‘Mechelen stuurt je stappen’ leid je via twee interactieve wandelingen kriskras door Mechelen. ‘Van Arend tot Zwaluw’ is een beestige ontdekkingstocht en ‘Met Natte Voeten’ is een avontuurlijke tocht voor echte waterratten. Kinderen nemen het voortouw, met het Groots Stadsplan en ook voor kinderen ligt er aan de balie van de toeristische dienst een gratis en mooi geïllustreerd stadsplan klaar. Elk gezin ontvangt bij Visit Mechelen een gratis rugzakje. Met de leuke hebbedingetjes is iedereen gewapend voor een fantastisch bezoek.


4. Op ontdekking in de Plantentuin Meise

Onze nationale Plantentuin Meise is een van de grootste plantentuinen ter wereld en is vandaag 92 ha groot en herbergt 18.000 soorten planten. Zo blij dat wij hier vlakbij wonen want we trekken er regelmatig naartoe! Om er te wandelen met de kinderne, bij te leren in de serres, het Kasteel van Boechout te bewonderen, op ontdekking te gaan met koning Amaryllo, het blotevoetenpad te doen, in de vakantie deel te nemen aan 50 kistjes groen...er is echt voor elk wat wils! Zeker eens bezoeken!

5. Het Fort van Liezele als uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten in Klein-Brabant
 

Het moet de plek zijn waar wij dit jaar al het meest geweest zijn! Hoe kan het ook anders? New York heeft zijn Central Park. Berlijn zijn Tiergarten. Antwerpen zijn Park Spoor Noord. En Puurs-Sint-Amands? Onze gemeente heeft sinds de zomer van 2018 haar Park Fort Liezele! Een eigen landschapspark gelegen tussen JOC WIJland en Fort Liezele. Interessant om weten! Het Fort van Liezele is het bestbewaarde en meest complete fort van de Fortengordel Antwerpen. Tot 1979 was deze versterking van 18 hectare een militair domein. In het park kan je sporten, wandelen, fietsen, steppen, vissen, iets eten en drinken (als de horeca weer open gaat). En momenteel kan je er nog genieten van een uniek lichtkunstwerk in het donker.

Ben je in de buurt van Liezele? Dan zijn er tal van mogelijkheden om te gaan wandelen en fietsen in de streek rond Klein-Brabant. Je kan een bezoekje brengen aan het museum Emile Verhaeren in Sint-Amands, de veerboot nemen, noem maar op!

Nononsensmama Lobke Gielkens (37) is een drukbezette mama van drie en plusmama van één. Webredactrcie voor Riebedebie, freelance journaliste voor verschillende (online) magazines en blogger op leukewereld.be. Auteur van verschillende boeken waaronder haar laatste Happy Kids. Houdt van korte en lange reizen met haar kroost, de wereld ontdekken, buiten zijn, back to basics en leuke uitstapjes doen!