4 x pret in het park

Op 1 juli is het eindelijk zover! Dan mogen de pretparken in ons land terug openen. En ze zijn er klaar voor! Genieten van een aangenaam en zorgeloos bezoek staat voorop, maar dat moet uiteraard op een veilige manier verlopen. Dat we afstand moeten houden en onze handen regelmatig moeten wassen, vinden we ondertussen vanzelfsprekend en lezen we ook op elke attractiewebsite, maar daarnaast namen alle pretparken ook aanvullende maatregelen.

Momenteel worden overal extra markeringen aangebracht en nieuwe informatieborden geplaatst. Er wordt extra personeel aangetrokken om de veiligheid te garanderen. Kortom, onze pretparken halen alles uit de kast om jou vanaf juli opnieuw een fantastisch dagje uit te bezorgen. Laten we alvast eens kijken naar de meest spectaculaire nieuwigheden en de must-sees in onze Vlaamse pretparken.


Bellewaerde
De nieuwe avontuurlijke familiecoaster in Bellewaerde heet Wakala en neemt jou deze zomer mee op avontuur in het spoor van een Canadese inheemse stam. Met een lengte van 660 meter en een hoogte van 21 meter bevat Wakala twee liftheuvels, waarvan één met een lichte versnelling. Het traject eindigt op zijn hoogste punt pal boven de vijver, waarbij de treinen voorwaarts de hoogte ingaan en achterwaarts terugkeren. Het traject maakt een bocht doorheen de attractie Dawson Duel. De maximale snelheid van de treinen bedraagt 50 km per uur. Raas tussen de bomen door en stijg uit boven het water. Het wordt een tocht die je vast en zeker bijblijft!

Plopsaland
Ook Plopsaland De Panne heeft een nieuwe belevingsattractie : de DinoSplash!  Met een bootje vaar je doorheen een prehistorisch landschap en kruis je levensechte, bewegende dinosaurussen. Waag je aan een rit langs kolkende vulkanen en lavastromen. Spannend! Een dagje regenweer? Ook dan kan je in Plopsaland terecht. In Plopsa Indoor Hasselt scheer je in de Wickie Coaster rakelings langs ruige rotsen en verken je met duizelingwekkende snelheid de donkere grot. Durf jij het grote avontuur met Wickie aan? Krijg je maar niet genoeg van Plop, Mega Mindy en Maya De Bij? Dan kan je binnenkort ook een bezoekje brengen aan Plopsa Station in Antwerpen. Deze vernieuwde locatie opent de deuren eind dit jaar of begin volgend jaar.


Bobbejaanland
Met een topsnelheid van 106,6 km/u, is Fury in Bobbejaanland de snelste achtbaan van de Benelux! Spring mee op de schildwagen van de Vuurridders en ga tijdens een 830 meter lange vlucht draak Fogo te lijf. Reis naar een hoogte van 43 meter en wees de draak te snel af wanneer je voorbij raast. Niet voor doetjes!

Boudewijn Seapark
Boudewijn Seapark investeerde recent in een gloednieuwe dolfijnenvoorstelling. In een prachtig verlicht dolfinarium neemt dolfijn Moana je niet alleen mee op een educatieve ontdekkingstocht doorheen de evolutie van dolfijnen en de pracht van onze natuur, maar ze toont jou ook hoe jij de vervuiling van onze oceanen kan tegengaan. Geniet van de prachtige beelden op het grote scherm van maar liefst 320m² en beleef een magisch avontuur!