5 gezinsuitstapjes om te doen op 1 mei

1 mei is het Feest van de Arbeid en dan zijn we met z'n allen thuis. Hoe kunnen we die dag beter vieren dan met een leuk gezinsuitstapje? Wij zetten er alvast 5 op een rijtje:


1. Volg de Japanse kerselaars in het Arboretum
De kerselaars bloeien nog steeds! Volg de wolken van bloesems doorheen de arboretumtuin en ontdek de grote variatie aan Japanse kerselaars. In het Westen kent men kerselaars vooral als fruitbomen, in het Oosten zijn het sierbomen. In Japan gaat de eerste lentebloei gepaard met een spectaculair volksfeest, op sommige plaatsen staan er duizenden aangeplant. Het boekje bij de uitgestippelde kerselaarsroute geeft je uitleg bij de meest bijzondere exemplaren. De oudste bomen werden begin jaren 50 door Robert en Jelena De Belder aangeplant, vele nieuwe selecties introduceerden zij voor het eerst.

2. Een dagje groen doen
Natuurlijk duimen we met z'n allen mee voor een ongewoon warme eerste meidag. Waarom geen dagje in de natuur? Vul jullie rugzak met een picknick voor een toffe wandeling in één van de vele natuurparken die Vlaanderen rijk is. Of wagen jullie je aan een blotevoetenpad?

3. Breng een bezoek aan een kasteel
Welk kind droomt er niet van om een dagje als echte ridder of sierlijke gravin in een kasteel rond te dwalen? Bovendien is een kasteelbezoekje een ideale familie-of groepsuitstap om samen in de geschiedenis te duiken...één van deze 3 kastelen moet je zeker eens bezoeken dit jaar!

4. Vier de Brusselse verjaardag
Het Irisfeest in Brussel viert dit jaar maar liefst twee verjaardagen: de Brusselse tram blaast 150 kaarsjes uit en het gewest zelf wordt er 30. Redenen genoeg voor een feestje, en dus kan je van 1 tot 5 mei in de hoofdstad terecht voor allerlei leuks.

5. Op naar het Hyacintenfestival
De wilde hyacint: één klein wondermooi kwetsbaar bloempje. Als ze met velen zijn, kunnen ze een bos omtoveren tot een magisch paars tapijt en hun fans van over de hele wereld betoveren. Elk voorjaar kleuren verschillende bossen in Vlaanderen paars van de wilde hyacinten. Een lust voor de zintuigen. Dat zorgt voor een gezellige festivaldrukte die we in goede banen moeten leiden, want wilde hyacinten zijn heel kwetsbaar. Je kunt op maar liefst negen plaatsen in Oost-Vlaanderen de geliefde blauwe kousjes vinden, bijvoorbeeld in het Kravaalbos in Aalst maar ook in het Muziekbos in Ronse. Toerisme Oost-Vlaanderen stippelde de allermooiste wandelroutes langs wilde hyacinten uit.
Ontdek de mooiste wandelroutes langs wilde hyacinten in Oost-Vlaanderen >