5 leuke uitstapjes voor koude dagen

Brrrrrr....de temperatuur koelt af en het kan nu écht koud worden overdag. Geen reden om binnen te blijven, integendeel. Trek warme kledij aan en ga op ontdekking...

1. WINTER IN ANTWERPEN

Winter in Antwerpen wordt magisch mooi! Van zaterdag 7 december tot en met zondag 5 januari 2020 verwelkomt Antwerpen je in een feeëriek decor. Een ijspiste met sterrenhemel, een magisch winterbos, …. Ontdek hier het programma en maak er een fijne uitstap met je gezin, familie of vrienden. 

2. MAAK EENS STADSAVONDWANDELING IN GENT

Bij valavond maakt het daglicht in Gent niet enkel plaats voor kunstlicht. Maar ook voor lichtkunst. Straten, pleinen en gebouwen worden in de avondschemering op een artistieke manier in licht en sfeer gehuld. Alsof de hele Arteveldestad zich opmaakt voor theater. Een prachtig schouwspel. Ontdek Gent Verlicht en laat je onderdompelen in deze prachtige ervaring tijdens de lichtplanwandeling!

3. GA SCHAATSEN IN AALST

Iedereen die zich eens op glad ijs wil begeven kan op het Werfplein terecht op de overdekte schaatsbaan die meer dan 600 m² schaatsplezier herbergt voor jong en oud. Na het schaatsen is het tijd voor een bezoek aan de prachtig gedecoreerde WinterBar.

Om de opening van [OVER]WINTEREN feestelijk in te zetten, wordt ijsschaatsploeg Kryos on tour ingeschakeld tijdens Aalst Twinkelt op vrijdagavond 6 december om 21 uur. Verwacht van hen geen klassiek kunstschaatsen. Kryos on tour tart de wetten van de zwaartekracht en brengt een adembenemende show op het ijs!

Zin om zelf de schaatsen aan te binden? Dat kan tot zondag 5 januari 2020.

Openingsuren ijspiste:
◦zondag tot en met donderdag: 11 tot 21 uur
◦vrijdag en zaterdag: 11 tot 22 uur
◦24 en 31 december: 11 tot 17 uur
◦25 december en 1 januari: 14 tot 21 uur

4. MAAK EEN WINTERWANDELING IN 't ZWIN
Geen reden om enkel in de zomer naar 't zeetje te trekken want ook de winter kan je er terecht. Vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan 't Zwin want daar organiseren ze in de winter prachtige winterwandelingen. Voor elk wat wils.

Tip! Op vrijdag 27/12 en 03/01 worden er extra winterwandelingen ingepland voor gezinnen met kinderen om 10u30 gericht op gezinnen met kinderen. De Zwingids zorgt voor een speelse toets in de vorm van een heuse natuurbingo en geeft info op maat van de kleinsten.
De gezinswandeling gaat door in de ochtend zodat in de namiddag de kinderen het winterparcours kunnen verkennen.

5. GENIET VAN PUTTEKE WINTER

Deze winter kun je weer genieten van sprookjesachtige winterwandelingen in verschillende domeinen!
Ooit begonnen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, is Putteke Winter ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde tijdens de koudste maanden van het jaar. Verschillende domeinen hullen zichzelf in een magische sprookjessfeer tijdens deze gezellige winterwandeling. De wandeling wordt sfeervol licht en onderweg kom je langs mysterieuze figuren, prachtige wintervertellingen en knappe vuurshows. Bij live muziek geniet van je een lekkere chocolademelk, glühwein of jenever.