5 x gratis of betaalbare daguitstappen

Maak je graag een uitstap in je eentje, met je gezin, met familie of vrienden? Ontdek hier een breed en betaalbaar aanbod waarvoor je niet diep in je portemonnee moet graven. Met...voor elk wat wils van wandelen of geocachen in de natuur, ravotten op de speeltuinen tot een bezoek aan een leuk park.

1. GEOCACHEN in de Kalmthoutse Heide
Geocachen is een avontuur dat je naar prachtige plaatsen brengt, het is een unieke manier om de natuur te ontdekken. In vele natuurgebieden zijn er veel caches verstopt. De Kalmthoutse Heide bijvoorbeeld is één van de oudste en grootste natuurreservaten van Vlaanderen. Het is een zeldzaam relict van het eens zo uitgestrekte Europese heidelandschap. De “achtertuin van de Antwerpenaren” heeft zich in de voorbije jaren ontwikkeld tot een echte publiekslieveling. Tijdens je tocht kan je talrijke zeldzame dier- en plantensoorten ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door dit Kempens pareltje. 
Meer info over geocachen vind je hier

2. Gratis kidsproof erop uit in Oostende
De zee met kinderen, heerlijk! Zandkastelen bouwen, om het eerst bij het water, zo veel te zien en nog meer te doen! Oostende is bijzonder kindvriendelijk. Ook als het slecht weer is of jullie even zand genoeg gezien hebben, is er in Oostende van alles te beleven op maat van de allerkleinsten. Denk aan de Crystal Ship, een bezoekje aan de Mercator of mu.Zee, hét museum voor Belgische kunst met een maximale openheid en toegankelijkheid. Voor elke portemonnee wat wils.
Download hier de gratis kidsproof cityguide voor Oostende

3. Test eens een blotevoetenpad uit
Heerlijk op blote voeten rondlopen in de vrije natuur, op een afwisselend parcours met hout, stenen, boomsnippers, gras en water. Het is eens iets anders! Je vindt zo'n blotevoetenpad op verschillende plaatsen in Vlaanderen, o.a. in Lieteberg, de Gentbrugse Meersen en in Oudenaarde en sinds kort ook in de Plantentuin Meise. Een overzicht van enkele blotevoetenpaden vind je hier.

4. Van de speeltuin tot de kinderboerderij in de Keiheuvel
Dit recreatiepark in het hartje van de Kempen heeft tal van recreatieve voorzieningen: openluchtbaden, een gratis avontuurlijke speeltuin, minigolf, trampolinepark,gocarts, fietsenverhuur, aëroclub, camping, uitgestrekte bosrijke omgeving voor wandel- en fietstochten, kinderboerderij. Je kan je er dus uren bezighouden zonder al te veel geld uit te geven. Aanradertje!

5. Een bezoekje aan de Landcommancerij Alden Biezen
Het domein en het Engels park laten je kennismaken met de indrukwekkende site. Niet alleen de Franse tuin en de tentoonstelling(en), maar ook het gerestaureerde appartement van de landcommandeur in de Waterburcht zijn zeker een bezoek waard. Het domein is het hele jaar vrij toegankelijk.
Meer info vind je hier