5 x kids-en coronaproof eropuit in Gent

Tegenwoordig willen we wel eens ons kot uit maar dan liefst op een verantwoordelijke manier en die ook rekening houdt met de jongste leden van het gezin. Ontdek hier 5 leuke tips vlak bij het huis van Riebedebie-reporter Joëlle oftewel 'haar Gent':

1. Prikkel je zintuigen met de 'Seven Senses Tour', een onvergetelijke wandeling ter ere van onze Grootste Vlaamse Meester, Jan Van Eyck. Je loopt langs het imposante Gravensteen, de vele waterwegen en graffiti kunstwerken. Je kan ook kiezen voor een boottochtje, afhankelijk van de coronamaatregelen.
Ook vree wijs is de Speurneuzentocht waar je onderweg alles leert over de Gentse binnenstad.
 

2. Maak een noodgedwongen pitstop bij mini-trampolines op het vernieuwde Maaseikplein. Plezier gegarandeerd voor die kleine kapoenen, en ja, jij mag er ook op springen!

3. Het Gravensteen, de middeleeuwse burcht, is onbetwistbaar het leukste uitstapje van Gent. Beklim de vele torentrappen en ontdek de eeuwenoude ruimtes waar ridders en jonkvrouwen hun dagen versleten! Voor het coronatijdperk waren er ook steeds talrijke interactieve tentoonstellingen dus ééntje om te onthouden als deze vervelende periode voorbij is.

4. Een mix van herinneringen aan het industriële verleden van de Gentse haven met imposante blauwe kranen, waarvan één waar je op mag klimmen, met nieuwe speelelementen, dat is het Kapitein Zeppospark. Speel verstoppertje tussen de kaaimuren van de Houtdok, leef je uit op de speelpleinen, bouw zandkastelen op het strand, wandel langs de dokken of ga op ontdekking van de vele graffiti-kunstwerken.

5. Een natuurwandeling is altijd een goed idee! Het mooiste stukje natuur van onze stad is ongetwijfeld de Bourgoyen-Ossemeersen. Vergeet zeker je verrekijker niet om de talrijke vogels te spotten! Maar als je iets dichter bij het centrum wilt blijven zijn de Plantentuin van Ugent, het Citadelpark, het Muinkpark, het Groot Begijnhof (soms grazen er koeien!) of de binnentuin van de Sint-Pietersabdij ook heel gezellig.

Leuke tip: Wil je jouw kleintje verluieren? Of wil je borstvoeding geven? Ga op zoek naar
één van de vele BabySpots! Ook handig zijn de gratis kinderwagens die de stad ter
beschikking stelt, hier kan je ze reserveren!

Volg ook live hoe druk het is in het centrum en pas je bezoekuur aan: De druktemeter!

Veel plezier!
#coronaproof #visitgent

Wie is Riebedebie-reporterJoëlle?

Steeds vergezeld door mijn mannen Charlie (zoontje) & Greg (hubby) uit Gent 

Leeftijd? 34

Werk? Digital marketeer

Hobby’s? Wij gaan vooral heel graag op stap, in eigen stad, over heel België maar ook in het buitenland. 

Favoriete bestemming? ‘t zeetje

Levensmotto: The best gift you could have given her was a lifetime of adventures - Lewis Carroll

Volg haar via haar blog en/of Instagram: www.charlieslittleadventures.com  / @charlieslittleadventures