5 x leuke musea om met kinderen te bezoeken

1. Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel
Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel is de thuisbasis voor de grootste collectie Dinausauriërs in Europa. Dat spreekt sowieso tot de verbeelding van kleine monstertjes, nietwar? In de prachtige Galerij van de Dinosauriërs tonen wij je dan ook de T.Rex, de Triceratops de Diplodocus, de Stegosaurus, de Maisasaur, de Cryolophosaurus en nog vele anderen maar vooral onze nationale trots, de originele fossielen van onze enorme Iguanodon-collectie.

Leuke extra! Tijdens de vakantie is er ook het PALEOlab!
Ben je gebeten door alles wat te maken heeft met fossielen, dino’s en andere prehistorische dieren? Kom dan in ons paleoLAB je hart ophalen! Er zijn 3 sessies per dag om 13:30, 14:30 en 15:30 uur. In deze unieke ontdekruimte in de Dinosaurusgalerij ben je  nu eens paleontoloog, dan weer geoloog of antropoloog. Aanraken, uitproberen, onderzoeken, puzzelen: hier kan je dat allemaal. Je doet mee aan opgravingen en ontdekt fossielen of blaast zoals de wind een skelet vrij. Maar je kan ook een levensgrote stegosaurus ineensteken, een afgietsel maken of een dinosporen volgen. Of nog meer: je bekijkt en rangschikt mineralen, trekt een prehistorisch plunje aan of leest lekker rustig een boeiend dinoboek. Een activiteit voor de hele familie!  

Alle info vind je hier

2. Bakkerijmuseum in Veurne
Wie het 2 ha groot domein van het Bakkerijmuseum betreedt, stapt letterlijk en figuurlijk het verleden binnen, ondergebracht in drie gebouwen van de eeuwenoude Zuidgasthuishoeve. Het bezit de grootste collectie bakerfgoed van het land. Je bezoekt eerst een bakkerswinkeltje waar de tijd is blijven stilstaan en daarna kun je een kijkje nemen in het atelier van de ambachtelijke bakker.Voor de individuele bezoeker is er een handige bezoekersgids waarin het hele museumverhaal op een boeiende manier uit de doeken wordt gedaan. Ook kan er beroep gedaan worden op een ervaren gids. Het Bakkerijmuseum organiseert talrijke workshops voor gezinnen, volwassenen, kinderen, groepen... reken maar dat er veel gelachen wordt als de kleinste kleuter naast de oudste volwassene zijn eigen deegje kneedt.

Alle info vind je hier

3. Bezoek het SMAK met het hele gezin
Bij elke grote tentoonstellingswissel maakt S.M.A.K. een bijzondere ontdekkingstocht voor het hele gezin. Ontdek de lopende tentoonstellingen en verdiep je op speelse wijze in de kunstwerken van kunstenaars. Beantwoord vragen en word uitgedaagd om (soms vreemde) dingen te doen in de museumzaal.
TIP: Download hier de ontdekkingstocht van HIWA K en ARS VIVA 2018 die je op de benedenverdieping kan zien. 

Alle info vind je hier

4. Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren is een must-visit voor gezinnen met kinderen
Ontdek het verhaal van de mens, van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. Kijk naar meer dan 2.000 authentieke objecten. Leer over het verre verleden via educatieve films, levensechte figuren en prachtige maquettes. Geniet samen met je kinderen van toffe animaties. Bezoek ten slotte het fijne museumcafé en loop even langs in de shop met een groot boekenaanbod over het verre verleden. Kortom: het Gallo-Romeins Museum is een plek waar het fijn is om vele uren door te brengen met het hele gezin.

Alle info vind je hier

5. Het Speelgoedmuseum natuurlijk!
Altijd al aan je kinderen willen tonen met welk speelgoed jij zelf gespeeld hebt als kleintje? In het Speelgoedmuseum kan je terecht voor een unieke collectie speelgoed en interactieve spelen die nostalgische herinneringen naar boven halen. Daarnaast zijn er heel wat collecties van fauna en flora, wetenschap en techniek, het dagelijks leven en veel meer. Geregeld zijn er ook leuke tentoonstellingen te bekijken! Een must-visit volgens ons dit jaar

Alle info vind je hier

 

LEES OOK: 12 musea die je dit jaar moet bezocht hebben