5 x leuke winterzoektochten voor volwassenen

Wie dacht dat zoektochten enkel voor kinderen leuk waren heeft het grondig mis! Wij zochten en vonden 5 x supercoole winterzoektochten die ook jou uit je winterslaap halen (en die je eventueel samen met je gezin kan doen):

1. STADSWANDELZOEKTOCHT AALST VERGEET JE NOOIT

Wie zoekt die vindt...en leert zo onze stad beter kennen! Op eigen houtje en eigen tempo ontdek je geheime hoekjes en verrassende, misschien ongekende plekken in Aalst. Je kan deze zoektocht alleen of in team doen. Download de vragenlijst en het antwoordformulier op de website van Visit Aalst, ga op stap in onze stad en zoek het juiste antwoord.

Print de zoektocht uit in liggende afdrukstand en contacteer na afloop Visit Aalst via info@visit-aalst.be voor de juiste antwoorden!
Alle info vind je via Visit Aalst

copyrigt foto header: @visitaalst
 

2. OP SPEURTOCHT IN HET LEEN IN EEKLO

Een wandeling in het Leen is altijd een goed idee maar wat dacht je van een echte GEOCACHE speurtocht? Heb je een account op Geocaching.com? Ga dan op zoek naar twee caches in Het Leen:

  • ‘Bos-boom-hout’: een gewone cache waarin je op zoek moet gaan naar een goed verborgen doosje.
  • ‘Bosvegetatie’: met deze cache test je je kennis van inheemse bomen. Veel wandelplezier!


3. DE MANEBLUSSER ZOEKTOCHT IN MECHELEN

Al dat coronawandelen beu ondertussen? Dan hebben wij een goed plan want tijdens deze wandeling van bijna vier kilometer ontdek je alle mooie plekjes van Mechelen, met tekst- en fotovragen en leuke weetjes. De oplossingen krijg je mee in een gesloten enveloppe - probeer je nieuwsgierigheid dus te bedwingen.

Alle info vind je hier

4. WANDELEN MET EEN EXTRAATJE : De 10 000 stappenroute in Sint-Truiden

Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor de gezondheid. Bewegen kan op een eenvoudige en aangename manier. In het dagelijkse leven bijvoorbeeld door dagelijks 10 000 stappen te doen. Sint-Truiden beschikt over een 4.000 en een 10.000 stappenroute. Start- en aankomst van beide routes aan het sportcomplex Sint-Pieter. Sportdienst Sint-Truiden stelt zelfs stappentellers ter beschikking.

Meer info over de 10.000 stappenroute vind je hier

5. WINTERZOEKTOCHT IN STADSBOS DEINZE

Tijdens komende winter kan iedereen mee doen aan de Winterzoektocht in het stadsbos. In deze groene long van Deinze kan je langs de wandelpaden immers de natuur, die nu in rust gaat, voluit beleven. De zoektocht loopt dus grotendeels langs onverharde wegen en is ongeveer 5 km lang. Voor de kinderen (3-7 j) is er ook een aparte zoektocht langs hetzelfde traject. Zij gaan op zoek naar speciale paddenstoelen en eikels langs de paden. Deze activiteit is gratis voor iedereen. De zoektocht loopt van 1/12/2020 tot en met 28/2/2021. Laarzen of waterdichte schoenen zijn zeker aanbevolen.
Als je dan toch in Deinze bent, passeer dan zeker ook eens langs de Brielmeersen.