7 atypische uitstappen om met je kroost te doen

Joepie het is nog altijd volop vakantie! Is je inspiratie nu echt bijna op? Geen paniek, riebedebie to the rescue! Onze vrouw verzamelde 7 originele activiteiten om deze maand nog met je kroost te doen:

1. De Zonnegloed in West-Vlaanderen
We verzamelden eerder al de bovenste beste dierenparken van ons land, maar De Zonnegloed is toch wel een origineel uitstapje om deze maand nog in te plannen. Het is een plaats waar verwaarloosde dieren worden opgevangen en een beter leven krijgen. Veel dieren bevinden zich benarde situaties. Veel exotische dieren maar ook inheemse dieren leiden geen dierwaardig leven en menselijk handelen is daar vaak de oorzaak van. Denk aan illegale handel, particulier bezit, exploitatie in entertainment of onderzoek. Stichting/vzw De Zonnegloed schenkt deze dieren een nieuw leven. Dit heet een Sanctuary: een veilige haven, een warm nest. En jij kan dat warme nest gaan bekijken!

2. Het Bakkerijmuseum in Veurne
Een museum saai? Niet als het gaat om een interactief en kindvriendelijk museum zoals dit! Een zoektocht, een kleutertoer of liever een workshop koekjes bakken? Het kan allemaal in dit supercoole museum voor kinderen vanaf 4 jaar. Aanrader van jewelste!

3. Het Stoomcentrum in Maldegem
Wie denkt dat de stoomtrein tot het verleden behoort, kent het station van Maldegem niet. Het charmante stationnetje uit 1862 is beschermd als monument en mag zich vandaag  terecht "een levend stoommuseum" noemen. Hier keer je puffend en stomend vijftig jaar terug in de tijd. Tijdens het zomerseizoen kan je sporen tussen Maldegem en Eeklo. En treinen en kinderen, dat is altijd een hit, toch?

4. Het Kabouterbos in Kasterlee
Ben je tussen 3 en 7 jaar, zet dan je rode pinnenmuts op en ga samen met de vertelster op zoek naar het kabouterhuisje in het Kabouterbos. Onderweg kan je luisteren naar boeiende verhalen en liedjes zingen. Welk kind is er nu niet dol op kabouters? Zet die rode pinnemuts al maar op!

5. Met water spelen in Hidrodoe
In Hidrodoe kan je ook in openlucht experimenteren met water in de Blauwe Watertuin. Hier staan fantastische experimenten zoals het pompenspel, de waterparaplu, de springfontein, de hydraulische lift,... op jou te wachten. Niet te missen, zeker niet tijdens een hete zomer zoals nu!
 

6. Het Planetenpad in het Nationaal Park Hoge Kempen
Wandelen hoeft niet saai te zijn! Het planetenpad is een 1,4 km lange wandeling door het bosrijke Kattevennen. Maak kennis met de acht planeten van ons Zonnestelsel en geniet ondertussen van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Het zonnestelsel wordt hier 4 miljard keer kleiner voorgesteld dan de werkelijkheid. De start wordt gegeven aan het bezoekersonthaal, terugkeren doe je via het ‘Natuurpad’. Totale wandelafstand: 4,5 km.

7. Als een ridder en prinses naar het kasteel van Beersel
Het kasteel van Beersel, een waterburcht, is één van de weinige, goed bewaarde voorbeelden van middeleeuwse krijgsbouwkunde in ons land. Het staat er nog zoals het er uitzag aan het einde van de 15de eeuw. Door de eeuwen heen kende dit waterslot een zeer bewogen geschiedenis. Als bezoeker ervaar je meteen hoe men leefde in een middeleeuws, versterkt kasteel. Ga er verkleed naartoe met je kroost als prins en ridder en vertel hen verhalen van vroeger...wedden dat ze helemaal mee opgaan in de magie?