7 leuke dingen om te doen bij regenweer

De weerman voorspelt niet zo’n goed weer vandaag. Zit je met je handen in het haar? Nergens voor nodig? Wij verzamelden voor jou 8 regenbestendige uittips voor kinderen: van de leukste binnenspeeltuinen en zwembaden tot zoektochten in musea. En onthoud goed: “Rain is just confetti from the sky!”

1. Word archeoloog voor 1 dag in het Gallo-Romeins Museum
Wil je de permanente tentoonstelling op een speelse maner ontdekken, samen met je kinderen? Kies dan voor 'De Waaier van Ward'! Met de waaier in de hand ga je op zoek naar tien voorwerpen. Van elk voorwerp zijn er drie foto’s. Maar let op! Slechts één foto is de juiste, de twee andere foto’s bevatten een fout. Duw de goede foto’s uit, leg ze allemaal in de correcte volgorde en maak met de letters de zin die we zoeken. Kortom: geniet van een superleuke fotozoektocht voor jong en oud.

2. Bezoek het Hopmuseum met de tablet
Met de tablet als gids kunnen jong en oud het verhaal ontdekken van de hopteelt en het bier in oorlogstijd. Hoe verging het de Poperingse hopboeren en de brouwers tijdens de Eerste Wereldoorlog? Werd er nog veel hop geteeld? En wie is die hopduvel ook al weer? In deze tablet tour ga je op stap met brouwerszoon Joseph Lahaye. Het is een tocht vol spelopdrachten en luisterverhalen. Ontrafel jij het dilemma?

'Het dilemma van Joseph' is geschikt voor kinderen tussen 10 en 14 jaar en kan zowel individueel met het gezin als in groep gespeeld worden. Gezinnen kunnen gratis de tablets ontlenen aan de balie van het Hopmuseum. Wie met een (school)groep komt, reserveert op voorhand.

3. Houd een verkleednamiddag en ga zo naar het Historium
Heb je zo’n oude verkleedkoffer boordevol toffe oude kostuums van weleer? Laat je kinderen helemaal löss gaan door er een superverkleedparty van te maken. En daarna trek je zo naar het Historiuim in Brugge! De historische belevingsattractie Historium neemt je mee op een tijdsreis naar Brugge anno 1435, waar je een impressie krijgt van hoe Brugge eruit zag in de middeleeuwen. Door middel van audiogidsen word je rondgeleid in je eigen taal doorheen de themakamers. Het is meer dan zien en horen. Je stapt in het verleden en ruikt, voelt, ervaart wat er toen was. Je staat als het ware in de oude haven of het atelier van meester-schilder Van Eyck. Als dat niet cool is?

4. Ga spelen op de speelzolder van ’t MOT
Happe de houtworm neemt je mee in de wondere wereld van het hout. Ontdek op de speelzolder spelenderwijs hoe hard hout is, hoe een boom er vanbinnen uitziet en wat er allemaal mee wordt gemaakt. Laat de architect in je los en bouw de hoogste toren of word houtmuzikant en maak zelf muziek. De speelzolder kan gecombineerd worden met Speuren met Molly de mot. Dit is ook een mooie activiteit voor een verjaardagsfeestje.

5. Ga dino’s spotten in het Museum voor Natuurwetenschappen
De Galerij van de Dinosauriërs is de grootste zaal van Europa die volledig in het teken staat van de dinosauriërs. Tientallen exemplaren op een oppervlakte van meer dan 3000 m² vertellen hoe ze ontdekt werden, leefden en evolueerden … De dinosauriërs verschenen op het einde van het trias, bijna 230 miljoen jaar geleden. Tijdens het juratijdperk werden ze steeds talrijker en soortenrijker en bevolkten ze alle continenten. Op het einde van het krijt, 65 miljoen jaar geleden, stierven ze uit. Maar zijn ze nu echt verdwenen? Dat is niet zo zeker ...
Ga als je durft!

6. Plonsen in de modder
Trek je regenpak en je laarzen aan en laat je helemaal gaan in de plassen en de modder! Je hoef niet altijd binnen te zitten bij regenweer hé! De Averegten in Heist-op-den-Berg is hier een zeer geschikte locatie voor want daar kan je terecht in een heuse natuurlijke speelplaats om heerlijk met modder te spelen, plezier gegarandeerd!

7. Ga naar het Speelgoedmuseum
Het Speelgoedmuseum heeft een van de meest uitgebreide speelgoedcollecties van Europa. Je vindt er speelgoed van overal ter wereld, zowel van vroeger als nu. Een bezoek aan het museum is meer dan kijken alleen: je kan er traditionele spelletjes spelen en historische momenten zoals de Slag bij Waterloo herbeleven alsof je er zelf bij was. Een ideaal uitje om tijdens een regenachtige dag te doen nietwaar?