Bibberen en beven met Halloween in de (pret)parken

Volgende week is het alweer Halloween. Pret- en dierenparken pakken daarom uit met verschillende attracties en decoraties om een hele vakantie lang te griezelen. Van pompoenenpracht tot bloederige horrortaferelen: een overzichtje van wat onze Vlaamse pret-en dierenparken zoal in petto hebben voor jou:

Griezelen in Bellewaerde
Voor Halloween op zijn Mexicaans moet je bij Don Eduardo en Doña Lucia in Bellewaerde zijn, want daar staat alles in het teken van de dag van de doden met Fiësta Mortal met vijf spookhuizen. Het nieuwste: voodoo villains. Je kan ook zes nocturnes bijwonen en zeven specials om je te doen huiveren. Kleine griezelfans voor wie het niet te eng hoeft te worden, kunnen huiveren met mate in een van de zes thema-activiteiten op kindermaat. Of wat dacht je van een tattoo die aangeeft dat je niet wil schrikken?
Wanneer? vanaf 13 oktober tot en met 4 november
Meer informatie: www.fiestamortal.be

Bibberen en beven Bobbejaanland
Het pretpark pakt dit jaar onder meer uit met een spookhuis in het thema van de Vlaamse horrorfilm Welp. Daarnaast kan je ook in een van de zes andere terecht of je eigen angstgrenzen aftasten in een van de drie scare zones. In de gloednieuwe show Professor Pickart maak je kennis met… hypnose. Kinderen tot 12 jaar mogen zich verkleden.
Wanneer? Van 17 oktober tot en met 4 november (op 27, 28, 31 oktober en 3 november is het park open tot 21 uur.)
Meer info vind je op halloween.bobbejaanland.be

Een griezelig Halloweensfeertje in Plopsaland
In het themapark in de Panne worden de acteurs van Nachtwacht ingeschakeld voor een heuse Halloween-show in de weekends. Zullen Wilko, Vladimir en Keelin erin slagen om een monster, dat de doden weer tot leven kan wekken, te verslaan? Verder is het hele park ondergedompeld in een grillig halloweensfeertje. Verwacht je aan duizenden pompoenen. Kindjes: verkleed jullie om te lachen, maar ook zeker om te bibberen.
Wanneer? De show vindt plaats op 13 en 14, 20 en 21, 27 en 28 en 3 en 4 november. Het begin staat telkens gepland om 14 uur.
Meer info vind je op www.plopsalanddepanne.be


Halloween in het park van  De Gavers
Op zaterdag 27 oktober 2018 kan je gezellig gaan griezelen tijdens de spectaculaire halloweenwandeling in Domein De Gavers. Het parcours is 4 km lang en zit vol griezelige acts. Spannend!!!!!
Meer info vind je hier bij De Gavers

Griezelwandelingen in de Olmsense Zoo

In de Olmense zoo worden dan weer twee griezelwandelingen georganiseerd. Om klokslag 20 uur treden de demonen uit het schaduwrijk en ben je niet meer veilig. Het gevaar schuilt in elke donkere hoek. Geschikt voor kinderen, die verkleed mogen meestappen, en volwassenen die durven. Na de griezeltocht krijg je een hapje te eten en iets te drinken.
Wanneer? Op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober, telkens van 20 tot 23 uur.
Meer info vind je op www.olmensezoo.be