Blijf-in-uw-kot-tip: kijk online naar een show of experiment van Technopolis

Gesloten of niet, Technopolis laat meisjes en jongens tijdens deze periode van strenge coronamaatregelen niet op hun wetenschapshonger zitten. Onder het motto ‘the show must go on’, streamt Technopolis morgen op Facebook voor het eerst de Science Jukebox, een show waarbij het publiek live bepaalt welke experimenten worden uitgevoerd. De streaming van de show markeert de opening van een virtueel Technopolis, waar iedereen in Vlaanderen onbeperkt en gratis toegang toe heeft. Technopolis nodigt bedrijven, organisaties, leerkrachten, (groot)ouders… uit om samen nog meer creatieve oplossingen te bedenken om kinderen en jongeren tijdens deze periode te blijven fascineren met wetenschap en technologie.

Om kinderen en jongeren tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken nu de lessen zijn opgeschort, zet Technopolis zich extra in om wetenschap en technologie tot bij hen thuis te brengen. Technopolis beschikt momenteel al over meer dan 80 online proefjes aan die je perfect thuis kan uitvoeren, alsook meer dan 100 blogposts en talloze video’s met spectaculaire experimenten op YouTube en TikTok. Technopolis biedt op deze manier een oplossing aan ouders die hun kinderen op een leuke en tegelijk ook nuttige manier willen bezig houden.

De komende weken trekt Technopolis echter alle registers open door bovenop dit aanbod op élke schooldag meisjes en jongens op nieuwe content te trakteren.

Technopolis gaat viraal met Science Jukebox

Technopolis lanceert de Science Jukebox, een show die live gestreamd wordt en waarbij kijkers zelf kunnen kiezen welke experimenten worden uitgevoerd. De Science Jukebox wordt voortaan élke woensdag om 16u gestreamd op Facebook, YouTube en Instagram. Voortaan wordt ook de spectaculaire wetenschapsshow ‘Robin wil naar de maan’ live gestreamd. Deze krijg je normaalgezien enkel in Technopolis te zien, maar zolang Technopolis dicht is, kunnen kinderen en jongeren deze voortaan elke maandag gratis thuis bekijken. Verder krijgen ze op dinsdag video’s van proeven die ze thuis zelf kunnen uitvoeren voorgeschoteld en op vrijdag iets meer gewaagde e. Tot slot krijgen ze elke donderdag een nieuwe vlog op YouTube over onder meer het reilen en zeilen van Technopolis in tijden van corona.

Technopolis roept ook iedereen thuis op om de lockdown experimenten en zelf thuis uit te proberen, ze in beeld te brengen, op sociale media te posten vervolgens Technopolis te taggen. Wie dat doet, maakt kans op gratis tickets zodat ze Technopolis kunnen bezoeken van zodra het terug opent.

Check het programma hier en doe mee!