Creatieve oplossingen om Moederdag in quarantaine te vieren

1. Steek een verrassingsuitstap in elkaar
Ok, het mag misschien NU nog niet meteen, maar binnenkort zeker en vast wel! Steek een verrassende daguitstap in elkaar, heel veel ideetjes vind je hier op Riebedebie! Denk aan een museumbezoek, een citytrip, een picknick... Trommel haar beste vriendin(nen) op of doe het lekker met jullie eigen gezin én beloof haar dat als we binnenkort uit ons kot mogen, dat zij dé uitgesteld Moederdag van haar leven krijgt.

2. Pluk een wildboeket
Ga op uitstap in je eigen buurt en zoek onderweg de mooiste wilde bloemen. Maak er zelf een boeketje van en schenk ze aan je mama, wedden dat ze superblij is met dit klein gebaar?

3. Zet een ontbijtje op haar stoep
Maak een mand klaar met daarin het favoriete ontbijt van je mama. Bestel pistolets bij de lokale bakker, maak een lekker fruitslaatje klaar of bak de lekkerste pannenkoekjes. Maak een ontbijtmand met al haar leukste hebbedingen zoals haar favoriete magazine, een bakje aardbeien, een taartje, zelfgemaakte confituur, ... Zo bezorg je haar een Moederdag om nooit meer te vergeten.

4. Bestel nog snel online een bos bloemen of geef een boompje
Er zijn tal van lokale bloemenwinkels waar je online bloemen kan bestellen. Bij Bloomon vind je heel leuke, niet traditionele, met de hand samengestelde veldboeketten die in elk interieur passen. Ze hebben ook leuke giftcards, waar je je mama een plezier mee kan doen. Zeker eens kijken op www.bloomon.com. Op zoek naar een moederdagcadeau dat elk jaar mooier wordt? Doe haar een prachtig boompje cadeau. Door het geven van een moederdagboompje herinner je haar er elke dag aan hoeveel je van haar houdt. Je kan het bestellen via www.geefeenboompje.be

5. Maak zelf koekjes en stuur ze op in een toffe koekjesdoos
Bak de favoriete koekjes van je moeder en verpak ze in een hippe koekjesdoos. Bij www.tadaaz.be kan je een koekjesdoos laten personaliseren met foto’s, zo heeft je mama een aandenken voor altijd. Werk af met je eigen zelfgemaakte label. De handleiding hiervoor kan je downloaden op www.femmamaakthet.be. Kies je eigen tekst en probeer er zeker eens een aantal uit. Wedden dat je zo een superleuk cadeautje kan afgeven?

6. Versier haar voor- of achtertuin met leuke zelfgemaakte letterslingers en/of stoepkrijt
Je kan met schaar en papier de mooiste letterslingers toveren en ophangen in haar voor-of achtertuin of je kan een hartjesstoep maken met stoepkrijt en haar zo laten weten dat ze de liefste van de wereld is!

7. Neem een videoboodschap op
Neem met je smartphone of tablet een videoboodschap op, maak er een mooi filmpje van via een filmpbewerkingsprogramma - als je dat kan - en stuur het door naar je liefste mama van de hele wereld. Of organiseer een House Party met alle leden van jullie familie! 

Geniet van Moederdag en zie elkaar graag!

Tekst: Lobke Gielkens