De 19 dingen die je in 2019 zeker moet doen

1. Maak een wandeling op de Pier in Blankenberge
Voor de kust van Blankenberge tref je de enige Pier in België aan. Een bijzondere locatie om te gaan wandelen en zeker eentje om te doen in 2019!

2. Met je blote voeten in het zand
Als je dan toch aan zee bent, moet je zeker eens met je blote voeten een wandeling op het strand maken, Aanradertje!

3. Eet een Brusselse wafel
Maak een uitstap naar onze hoofdstad en eet daar samen zo'n overheerlijke Brusselse wafel, meer Belgisch zal het niet worden.

4. Vaar met een bootje
Dit jaar moet je zeker eens bootje gaan varen. Vaar bijvoorbeeld met je vrienden, collega’s of familie voor enkele uren of een volledige dag de toeristische Leie op. Je vaart er in alle rust langsheen prachtige tuinen en voorbij de schilders dorpen St.-Martens-Latem en Deurle.

5. Bezoek een museum
En liefst meer dan één. Inspiratie vind je genoeg en wel via onze activiteitenzoeker.

6. Trek naar een kasteel
Ja echt, dat moet je echt eens doen. De 3 bovenste beste kasteelbezoekjes vind je hier.
 

 

7. Ga twee dagen met jezelf naar een stad in eigen land
Dat kan ongelooflijk veel deugd doen, gewoon twee dagen alleen op citytrip gaan en je hoeft daarvoor zo zot ver niet te gaan. Inspiratie voor leuke stedentrips vind je hier via Riebedebie en onze activiteitenzoeker.

8. Bezoek een brouwerij en drink er een biertje
Er zijn meer dan 800 tot 1.000 verschillende bieren in België, afhankelijk van de bron, en die komen uit brouwerijen die verspreid liggen over het hele land. Hier vind je inspiratie voor leuke brouwerijbezoeken.

9. Ga elke week ergens anders wandelen
Er zijn zoveel verborgen groene plekjes die je zeker eens moet bezoeken, al wandelend. Of al fietsend dat kan natuurlijk ook! Ontdek alle groene natuurparken via onze activiteitenzoeker.

10. Herdenk één van de wereldoorlogen en bezoek eens een fort ofzo
Elk jaar bezoeken mensen Flanders Fields, andere herdenkingsplaatsen en musea gewijd aan de duistere periodes in de Europese geschiedenis. Een minder bekend monument dat best wat meer aandacht verdient, is het Fort van Breendonk.

11. Bezoek eens een mijnmuseum
Een van de bekendste Belgische mijnsites is C-mine in Genk, nu een culturele en creatieve site maar ook  be-Mine in Beringen is zeker een bezoekje waard!

12. Steek je handen uit de mouwen in 't MOT
Het Museum voor Oude Technieken is echt een bezoekje waar dit jaar want je kan er zelf aan de slag met oude technieken en je leert er echt hoe er vroeger gewerkt werd.

13. Maak kennis met oude volkssporten
Ontdek unieke museumstukken uit ons sport- en olympisch verleden. Herbeleef de gloriemomenten van jouw sportidool. Meet je krachten met die van grote sporthelden en speel oude volksspelen, in het sportmuseum kan het allemaal.

14. Organiseer een date-weekend met je partner
Samen eropuit trekken is het leukste om te doen en weer heerlijk bij te praten. Via Riebedebie vind je vast en zeker inspiratie om dat te doen dit jaar.

15. Bezoek een dierentuin en doe de dieren na
We hebben heel wat leuke dierenparken voor jou in petto waar je dit jaar zeker eens langs moet gaan.

16. Test een leuke achtbaan uit
En wel in één van de allerleukste pretparken van ons land.

17. Schrijf je in voor een leuke workshop
Heel wat van onze attracties en musea doen regelmatig toffe workshops waar je aan kan deelnemen. Houd zeker onze website in het oog om inspiratie op te doen.

18. Bezoek het gloednieuwe Africa museum
Net open dus absoluut niet te missen in 2019!

19. Houd een date met je kinderen
Eén op één tijd zorgt ervoro dat je dichter bij je kinderen komt en hoe kan dat beter dan met een uitstapje waarbij jij alleen met je zoon of je dochter op uitstap trekt? De allerleukste uitstapjes voor kinderen vind je gegarandeerd hier!