De favoriete uitstapjes in de buurt van Lobke

Dat onze vrouw Lobke fan is van daguitstapjes met haar kroost wist je al. Sinds Corona heeft ze er een missie van gemaakt om zoveel mogelijk uitstapjes in haar eigen streek te doen (en dat zijn er wel wat!). Lobke woont in Puurs-Sint-Amands. Van hieruit ben je zo in Meise, Boom, Mechelen, Dendermonde, maar ook in Klein-Brabant zelf valt heel wat te beleven. Benieuwd naar haar favorieten?


1. PLANTENTUIN MEISE
Voor een wandeling naar de Plantentuin Meise mag je mij altijd wakker bellen. Ik vind het een zalige plek om te vertoeven met de kinderen. Zij zijn er dol op het Verwonder-je-voeten-pad, een ijsje eten in de Orangerie en een bezoekje aan de Koninklijke Serres. Ook een bezoekje aan het winkeltje is altijd gezellig, ik kom er nooit buiten zonder een kamerplant mee te nemen.

2. MOT IN GRIMBERGEN
Een beetje verder weg is er het MOT in Grimbergen waar ik heel graag naartoe trek met de kinderen. Ik combineer het meestal met een wandeling in het Prinsenbos. In het MOT zelf volgden we al regelmatig een fijne workshop, altijd fijn hier!

3. DE SCHORRE IN BOOM
Dit Provinciaal Domein is echt vlakbij ons en ik kan er blijven naartoe gaan. Soms gaan we er met de fiets naartoe via Klein-Willebroek waar we de veerboot nemen, dat geeft nog net iets meer een vakantiegevoel. In De Schorre zelf houden we van een leuke wandeling, de Trollen gaan we vaak dag zeggen of de speeltuin is ook altijd een winner bij de kinderen. Op onze bucketlist staat nog altijd een bezoekje aan het hoogteparcours INTENS, ik hoop dat we dat dit jaar nog eens kunnen uittesten!

4. PARK FORT LIEZELE
New York heeft Central Park. Wij hebben Park Fort Liezele. Je kan er onder andere een Blotevoetenpad uittesten, gaan wandelen, joggen of fietsen. En je kan er sinds kort ook lekker gaan eten bij Broox. Niet ver van het Park Fort Liezele kan je een ijsje gaan eten bij de boerin bij Lottes Hoeveijs. Aanrader van jewelste!

5. VRIJBROEKPARK IN MECHELEN
Op een boogscheut van ons ligt het Vrijbroekpark van Mechelen waar we regelmatig gaan wandelen. We houden van de natuur en hier kan je keihard genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Je kan er ook op een terrasje genieten terwijl je kinderen ravotten in een supergrote speeltuin. Kindvriendelijkheid alom hier!