De zomer van 2020 in Ten Duinen: uitzonderlijk en toch wonderlijk

Online gereserveerd? Check! Tot in het Abdijmuseum!

Een staycation gepland in juli of augustus? Een leuke uitstap aan zee? Het Abdijmuseum verwelkomt je graag al zwaaiend. We namen heel wat maatregelen om je uitstap deze zomer extra veilig te maken

Het allerbelangrijkste om indachtig te houden, is dat je online je tijdslot dient te reserveren. Dat kan heel makkelijk via onze website. Sinds zaterdag 11 juli is het dragen van een mondmasker ook een must vanaf 12 jaar.

Het museum opende sinds kort opnieuw haar Virtual Reality beleving op een veilige manier. Maar we organiseren ook rondleidingen, een gezinszoektocht die een leuke extra biedt tijdens je bezoek... Onze museumshop is ook terug open. En ja, ook ons museumcafé 'De Gasterie' is open in juli en augustus, enkel en alleen voor wie een ticket heeft om het museum en de abdijsite te bezoeken. Meer info vind je hieronder terug.

Schrijf je in voor een exclusieve rondleiding

Vanaf dinsdag 14 juli is er elke week in juli en augustus zowel een Nederlandstalige als een Franstalige rondleiding. Heel exclusief, want met je groep bezoek je als enige het museum op dat moment.

De rondleiding zelf is gratis, je betaalt enkel je museumticket.  De plaatsen zijn beperkt, dus reserveer snel online!

Opnieuw welkom in 1490!

Onze Virtual Reality Beleving is sinds 4 juli ook terug toegankelijk. Hiervoor reserveer je een apart ticket. De VR beleving is toegankelijk voor één gezelschap (maximum 5 personen) per half uur (vanaf 10 j.). Zo kan je de VR-beleving doen in alle rust. 

Na elk bezoek reinigen we de ruimte en vervangen we de oorhoesjes en gezichtsbeschermers.

Gezinnen, hou jullie speurneuzen in bedwang, je zal ze nodig hebben in het museum! 

Voor gezinnen hebben we de schattenzoektocht van VLIEG in petto: een spannende queeste naar eeuwige roem. Want waar heeft die dekselse VLIEG zijn schat nu weer verstopt? Alleen de monniken in het museum weten het! Gaan jullie samen de uitdaging aan? De zoektocht krijg je gratis erbij als leuk extraatje tijdens je museumbezoek (in Nederlands of Frans)

Ontdek onze raamtekeningen voor jong en oud vanaf 27 juli met in de hoofdrol abt Uppenbroeck

700 jaar, dat doet al eens iets met een plek. Hoe zag Koksijde er eigenlijk uit in 1320? Toen zwaaide Abt Uppenbroeck de plak in de Duinenabdij. Het Abdijmuseum zet die abt centraal in een reeks leuke raamtekeningen die vanaf 27 juli zullen te zien zijn aan de voorgevel van het museumgebouw. Ook hier is er voor gezinnen een leuke zoekopdracht: in elke tekening verbergt een diertje zich. Maar waar?

Zuid-Abdijmolen opnieuw open

De Zuid-Abdijmolen heropende de deuren op woensdag 1 juli na een lange sluitingsperiode door het coronavirus. Molenaar Patrick Geryl verwelkomt je heel graag opnieuw in de molen, met de nodige veiligheidsmaatregelen. Wat je vooral moet doen op voorhand, is op tijd je bezoek reserveren omdat er met tijdslots wordt gewerkt. 

Grote evenementen een jaartje uitgesteld

Neen, geen Feest in de Abdij dit jaar en ook geen muzikale Abdijavonden. Ook de jaarlijkse Openluchtmis werd in samenspraak met de organisator, het Genootschap van de Zalige Idesbald, een jaartje uitgesteld. Voor jullie veiligheid. Je

Je leest er meer over op onze website.

Maar... 'Wat is dat GeLUIT?'

Op kleinschaligere initiatieven die wel nog op een veilige manier kunnen plaatsvinden, blijven we wel inzetten. Dat is ook het geval bij 'Wat is dat geLUIT?' : elke dinsdagnamiddag kan je een streepje middeleeuwse muziek meepikken tijdens je bezoek aan het museum. Koksijdenaar Stefaan Demoen is een krak in het improviseren op oude instrumenten en zorgt voor de perfecte museumsoundtrack. Wil je hem ook eens aan het werk zien, boek dan online je ticket voor een dinsdag in juli of augustus.