Deze themawandelingen moet je zeker eens uitproberen

"Mamaaaaa, papaaaaaa is het nog ver?" Je kinderen zijn meestal niet zo enthousiast als je ze meeneemt voor een wandeling. Toch kan wandelen ook leuk zijn, als je er een thema aankoppelt. Vooruit, nog een kilometer met deze 5 toffe themawandelingen waarmee je je kroost gegarandeerd vooruit krijgt deze herfst:

THEMAWANDELING #1 Het planetenpad

Altijd al eens willen wandelen als een astronaut? Het planetenpad is een 1,4 km lange wandeling door het bosrijke Kattevennen. Maak kennis met de acht planeten van ons Zonnestelsel en geniet ondertussen van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Het zonnestelsel wordt hier 4 miljard keer kleiner voorgesteld dan de werkelijkheid.
De start wordt gegeven aan het bezoekersonthaal, terugkeren doe je via het ‘Natuurpad’. Totale wandelafstand: 4,5 km.
Alle info vind je hier

THEMAWANDELING #2 Natuurgebruiken en volksgeloof
Wil je De Schorre en haar natuur op een andere manier leren kennen? Schrijf je dan in voor een unieke wandeling met huisgids Jan Vaeck op 22 september 2019. Jan werkte 30 jaar in De Schorre en kent het domein dan ook als zijn broekzak. Hij kent de namen van alle planten en bloemen, vertelt je meer over geneeskrachtige planten en neemt je mee in de wereld van de (planten)mythologie.
Waarom staat er een haan op de kerktoren?
Waarom strooien we rijst voor het bruidspaar?
Waarom zeggen we gezondheid als iemand niest?
Waarom geven we een bloemenkrans bij een begrafenis?
Deze en nog veel meer vragen krijgen een antwoord tijdens onze wandeling! 
Alle info vind je hie


THEMAWANDELING #3 Het geluid van het bos Vrieselhof
Wil je met een groep komen wandelen onder begeleiding van een gids? Dat kan! Beleef de geluiden die eigen zijn aan de natuur van het Vrieselhof. Met originele opdrachten en leuke weetjes voor jong en oud, ga je stilte en geluid op een andere manier benaderen. In natte periodes: laarzen of stevige stapschoenen dragen.
Alle info vind je hier


THEMAWANDELING #4 Zwinwandelroute
Misschien moeten je kinderen hier al iets groter voor zijn, want de wandeling is zo'n 12km. De Zwinwandelroute laat je kennismaken met de grote diversiteit aan natuurwaarden en landschappen in Knokke-Heist. Vanuit het Zwin Natuur Park of de Oosthoek struin je door de Zwinduinen en –polders en verken je de Hazegraspolder. Oude zeeweringsdijken getuigen van de strijd tegen de zee. Je wandelt door het Koningsbos, over knuppelpaden en tussen Schotse hooglandrunderen. Je wordt beloond met een grandioos uitzicht over de Zwinvlakte. Leerrijk is het sowieso!
Alle info vind je hier

THEMAWANDELING #5 Van het Kabouterpad tot het 'Het is een stom bos!-pad'

Ook in Provinciedomein Het Leen is er voor elk wat wils. Wil je een gediplomeerd boskabouter worden? Volg dan het Kabouterpad. Na een kort verhaaltje over kabouter Prikkeprak ga je op stap in het bos. Voer de opdrachten goed uit met behulp van het meegegeven materiaal en vraag achteraf je diploma in het bosinfocentrum. Heb je meer zin in een stevige ontdekkingstocht? Vraag dan de materiaaltas en de folder van het 'Het is een stòm bos!'-pad. Enkele verrassende opdrachten helpen je inzien dat het bos veel meer is dan een stomme verzameling bomen en struiken.
Alle info vind je hier