Deze zomer niet in Europa reizen? Maar wel naar Mini-Europa!

Deze zomer niet in Europa reizen? Maar wel naar Mini-Europa!
 
Goed nieuws voor Mini-Europa! Er is op de valreep een akkoord bereikt met alle betrokken partijen dat deze unieke toeristische attractie op de site van De Heizel blijft! Op de valreep is hiermee de definitieve sluiting van een van de drukst bezochte toeristische attracties van onze hoofdstad vermeden. Bij Riebedebie zijn we daar ook heel erg blij mee!
 
Net na de zomer van 2020 kondigde de directie van Mini-Europa de definitieve sluiting van deze unieke attractie aan. Eind december zouden de deuren voor altijd sluiten en zouden bijna alle maquettes zorgvuldig gekist en bewaard worden. Er was immers geen plaats meer in het nieuwe grote stadsproject, inclusief shoppingcenter, dat bij de Stad Brussel op tafel ligt voor deze Heizelsite. Dit unieke stukje Belgisch erfgoed in de schaduw van het Atomium zou verdwijnen. Er was overigens ook (nog) geen andere locatie gevonden waar Mini-Europa een nieuwe thuis zou kunnen vinden. Maar zeg nu zelf, onze Europese hoofdstad is toch écht wel ‘the place to be’ voor deze unieke miniatuurcollectie gebouwen en monumenten van over heel Europa.
 
Mini-Europa werd in juni 1989 ingehuldigd door de toenmalige Prins Filip en het park kende al snel een enorm succes. Van over de hele wereld vonden bezoekers de weg naar Mini-Europa. In de voorbije jaren – 2020 niet meegerekend – bezochten elk jaar maar liefst bijna 400.000 mensen deze unieke attractie. Opvallend is het wel dat nog heel veel mensen in Vlaanderen nooit Mini-Europa hebben bezocht. Uitgesteld is echter niet verloren! Gelukkig maar. Want vanaf april 2021, als Corona dat toelaat, zwaaien de poorten van Mini-Europa opnieuw open.
 
Mini-Europa bereikte uiteindelijk toch een akkoord met de Stad Brussel. Het park kan open blijven, zal zelfs nog worden uitgebreid en gemoderniseerd, zo vertelt ons Thierry Meeus, eigenaar en grote bezieler van Mini-Europa. Er komt een samenwerking met alle betrokken partners die samen het NEO-Europea-project op deze toplocatie zullen uitbouwen.
 
Riebedebie nodigt je graag uit om deze zomer een rondreis in Europa te maken met je familie of vrienden en een bezoek in te plannen aan Mini-Europa. Neem dan de tijd om de prachtige miniaturen van dichtbij te bewonderen. Tot in de kleinste details is er aandacht besteed aan de échtheid van de gebouwen en monumenten, vaak ook met een humoristische knipoog naar de actualiteit!  Alle info en praktische details om je bezoek voor te bereiden vind je hier.

 

 

 

Copyright foto: Mini-Europa