Ga afkoelen in één van deze 5 Vlaamse zomerbars

Wie zegt dat je het vliegtuig moet nemen om te genieten van een zalig vakantiegevoel? Deze zomer struikel je over de leuke zomerbars in en rond onze Vlaamse steden?

1. ZUIDERBAD in HOFSTADE bij het Sportimonium
Cocktails op het strand? De mooiste zonsop- én ondergang? Of een brunch met je tenen in het zand? Wie deze zomer het ultieme zomergevoel wil beleven, moet in Mechelen zijn. De jonge ondernemers Sara en Thomas stampten een paar jaar geleden burgerrestaurant Il Cardinale uit de grond, openden iets meer dan een jaar geleden co-workspace, eetbar een evenementenlocatie Wagenoord en komen dus deze zomer met de nieuwe, hippe zomerbar Zuiderbad aanzetten. Vamos a la playa in Hofstade dus!
Waar: Sportdomein Hofstade
Meer info: zuiderbad.be

2. BAR NOORD in PARK SPOOR NOORD
Geniet met een lekkere cocktail en een pizza recht uit de houtoven van het groene uitzicht op het park Spoor Noord. Op zondag kan je bij Bar Noord ook terecht voor een gezellige brunch met je girl squad of je allerliefste.
Maak er een leuke daguitstap van en combineer het met een leuk museum-of attractiebezoek in Antwerpen.
Waar:
 Park Spoor Noord
Meer info: barnoord.be

3. JUMP OUT in OOSTENDE
Sinds kort heeft Oosteroever Oostende er een pareltje bij. Op een boogscheut van het strand, de duinen en Fort Napoleon, verscholen achter het gebouw van het voormalige Earth Explorer vind je sinds vorige zomer de zomerbar HANG OUT. Kom in dit prachtige tropische kader genieten van homemade lemonades, heerlijke mojito's of deel samen met je vrienden één van onze lekkere en gezonde share plates. Als de avond valt, gaan de lichtjes en de vuurkorf aan en kan je verder relaxen in een feeërieke sfeer. Een echte must do deze zomer! Jump.in.hang.out of bezoek nog een leuke attractie in de buurt van Oostende aan de Kust.

Meer info: hangtime.be of ontdek de zomerbars in de buurt

4. AZURO in KORTRIJK
Deze leuke zomerbar vind je aan de Pottelberg-site, vol amusement en muziek, heerlijke drankjes & fantastisch lekkere hapjes. De bar heeft een zuiderse look & feel en opent van eind mei tot midden september, met een maximumcapaciteit van 500 bezoekers. Er is een waterpartij (zwemmen kan niet), groen, knusse zithoekjes, een parket- én zandzone en een speelzone met onder meer een zandbak. Regelmatig treden er DJ's op. Azuro is op weekdagen open  vanaf 13 uur en in het weekend vanaf 11 uur. De sluitingsuren zijn tijdens de week en op zondag tot 23 uur en op vrijdag, zaterdag, feestdagen en de periode van Kortrijk Congé tot 1 uur.

Ben je in de buurt? Bezoek dan zeker een leuke attractie in de streek rond Kortrijk.

WAAR? Engelse Wandeling
Meer info vind je via: www.facebook.com/azurokortrijk

5. COOL DOWN TOWN in BERINGEN
CoolDown Town, de Co(e)lste Zomerbar van Beringen op een unieke locatie! 2 weken lang kan je hier verkoeling komen zoeken met een zeer gevarieerd programma voor jong en oud! Speelweide, Foodtruck, plonsbadjes, Live bands, thema-avonden... je moest al daar zijn!

Ideaal om te combineren met een bezoekje aan Beringen zelf zoals het Mijnmuseum bijvoorbeeld.

WAAR? Kioskplein Beringen

Meer info vind je via de website of ontdek de zomerbars in de buurt