Getest en goedgekeurd : Het Leen in Eeklo

Afgelopen zomer trok Riebedebie-reporter  en omaMicheline met haar kroost richting Het Leen in Eeklo. Micheline: "Ons oog viel op dit leuke recreatiedomein in het Meetjesland.  Het Meetjesland is bovendien het bosrijkste gebied van Oost-Vlaanderen.

Micheline: 'Via Eeklo kom je zo in het Provinciaal domein Het Leen. Het Leen is een voormalig militair domein met een bos van 278 ha. Voor auto’s is er een ruime gratis parking voorzien. Ben je met de bus, dan zijn de bushaltes op 200m.

Zoektocht voor kinderen
De kinderen zagen het volledig zitten om de zoektocht van 'Schatten van vlieg' te doen. Aan het onthaal kregen we de vragen en enkele kindvriendelijke tips om nadien de code van de schatkist te kunnen kraken en vol spanning de inhoud te ontdekken. De eerste vraag was al een verrassend proevertje. Dit jaar staat de zoektocht in het teken van de “smaak”. De kinderen vonden het niet lekker en toch was het iets dat ze normaal super lekker vonden…. Doe maar de zoektocht en raad maar welke smaak het is. 

Reken een goed uurtje voor de zoektocht. Ondertussen leer je de verschillende bomen kennen, heb je bankjes om even uit te rusten. Het laatste stuk van de tocht moesten de kinderen telkens proeven en afhankelijk van de zoet of zure smaak, volgden ze de weg rechts of links. Leuk gedaan. Zo bekom je een code voor het slot van de kist. Doe het slot open en dan krijg een verrassing! Dank je Vlieg!

Na de zoektocht was het tijd voor een ijsje en een drankje in de cafetaria want het was helle-warm. Na de verfrissing was het tijd om wat te wandelen, te spelen in het speelbos en speeltuin.Je hebt er ook een bosinfocentrum waar de kinderen een tas kunnen huren met materiaal om dingen in het bos te onderzoeken. Er is genoeg te doen om een dagje te vullen.

Heb je zin in lokale proevertjes dan staan de 'neusjes'  of cuberdons zeker op nummer 1. Het origineel recept is in Eeklo uitgevonden en ze hebben dan ook het certificaat “streekproduct” gekregen. Zin om daarna wat te gaan shoppen? Dan kom je in Eeklo zeker aan je trekken. 

Onze aanraders
Er zijn veel wandelstroken maar door stormschade waren alleen de betonstroken begaanbaar.
Voor alle leeftijden heb je een wandelpad. Ze zijn ongeveer 4 km en aangepast aan de leeftijd. De plannetjes kan je in het onthaal krijgen. Het elfenpad van 3,5 km kan je downloaden. Vergeet je verrekijker niet.

DOWNLOAD HET ELFENPAD HIER

Eten en drinken
In het Leen is er een cafetaria en een speeltuin.
Wil je glutenvrij logeren en eten, dan kijk je best op de volgende site voor alle info: www.glutenvrijmeetjesland.be

De uitbaters hebben een specifieke vorming gekregen over het bereiden en serveren van glutenvrije maaltijden.

Bekijk hier het plannetje van deze leuke uitstap.

Bedankt Micheline voor deze fijne daguitstap!