Halloween in Bobbejaanland? Om nooit meer te vergeten!

Elke maand sturen wij Riebedebie-reporters op pad op zoek naar de leukste daguitstappen. Afgelopen week trok reporter Heidi met haar gezin naar Bobbejaanland om er Halloween te gaan vieren. En ze zagen dat het goed was!

Heidi: Of we klaar waren voor een halloweenavontuur in Bobbejaanland....euhm? Natuurlijk!
Bobbejaanland staat sowieso garant voor dé ideale gezinsuitstap bij ons...een mooie omgeving, flitsende achtbanen zoals Fury of de Typhoon, zwevende spanning in Sledge Hammer, waterplezier bij El Rio, VR plezier bij Mount Mara en nog zoveel meer... Maar nu is er voor ons nóg een reden om naar Bobbejaanland te gaan...HALLOWEEN!

Halloween in Bobbejaanland 100% griezelplezier

Halloween in Bobbejaanland staat garant voor een dag heerlijk griezelen en bibberen voor ons hele gezin. Het park is heerlijk om door te lopen...overal staan pompoenen, skeletten, en op het plein is er zelfs een dias de la muortos thema. Voor kinderen die bang zijn( zoals onze dochter een beetje) voor al die enge monsters kan je een gratis anti-monster amulet gaan afhalen in de grote winkel bij de inkom.Het fijne is dat de monsters effectief ‘schrik‘ krijgen van de kinderen of er zelfs heel lief mee omgaan.
Voor de rest gaan de monsters en zombies die overal in het park rondlopen erg goed op in hun rol, heerlijk om te zien...


Van scarezone tot spookhuis

Er zijn drie scarezones: Toxic Waters, Plaza de los Muertos en Ghost Town. Iedere zone heeft zijn specifieke spookhuis, zombies en activitieiten. Plaza de los Muertos is veel geschikter voor kleine kinderen, het is allemaal wat vrolijker opgevat daar. Met zes spookhuizen en twee halloweenshows kan onze griezelpret niet op. De cabalgata de la calaveras is een dansshow waarin het publiek betrokken word, prachtige kostuums en maskers maken het geheel af. Een mooie show voor de hele familie.
Er is ook een hypnoseshow van professor Pickard...voor je het weet doen we de raarste dingen...spinnen aaien, in een doodskist liggen.
De spookhuizen zijn er voor iedereen:
Voor de kleintjes is er Ridder Muis in het griezellabyrint.
We zijn gek op griezelclowns en kunnen ons hartje ophalen bij ‘Bazaar Bizarre’ waar clowns uit alle hoeken en gaten tevoorschijn komen in hun 3D labyrint met maar 1 doel...ons doen gillen van angst!!!
En het lukt hen verdorie nog ook...

In sonar is de wereld in 2273 in een ravage veranderd door constante zure regen en radioactieve straling.en is er 98 procent van de bevolking reeds dood of zombie...in de duikboot zijn we veilig maar pas op...de zombies willen ook hier binnengeraken... we volgen de gids naar de veilige verstopplaats.
De inleiding wordt erg geloofwaardig gespeeld, we zijn onder de indruk..

‘Welp’ neemt ons mee in een jeep waar we terechtkomen in een verschrikkelijke situaltie waarin enkele scoutsleden zijn verzeild geraakt..Wolvenkind Kaï had sinistere plannen met de welpen en nu moeten wij zien dat we kunnen ontsnappen van allerlei zombies en hindernissen om veilig uit het bos te geraken om niet hetzelfde lot tegemoet te gaan...hier wordt geschreeuwd tegen ons, we geloven het bijna echt..

In het ‘Nightmare motel’ komen we binnen als nietsvermoedende toerist, na het inchecken krijgen we een sleutelbos mee maar alle deuren zijn toe en we zijn gevangen...gelukkig konden we ontsnappen aan de kwade hotelgeesten...wat een coole decors hier...

‘yummy’, het nieuwe spookhuis, naar aanleiding van de eerste vlaamse zombiefilm, speelt zich af in de kliniek van De plastische chirurg  Dr Krawczyk en zijn team waar zoveel operaties zijn misgelopen, heel het vertrek is bloederig en angstaanjagend, de patiënten zijn radeloos en komen krijsend van pijn hulp vragen. Bloed, bloed en nog eens bloed...overal waar we kijken.

De inrichting, scenarios en acteurs van de spookhuizen zijn prachtig en erg geloofwaardig...chapeau hiervoor! Ridder Muis is een griezellabyrint voor de kleinere kinderen.
Bazaar Bizarre, Welp, Yummy, Sonar en Nightmare Motel zijn voor oudere kinderen.
We hebben ze allemaal getest en ze zijn werkelijk fenomenaal maar SONAR is onze favoriet!

Halloweenhongertje


Noor had een halloweenhongertje en dus gaan we halloweenpannekoeken eten..die zijn heerlijk!
Maar ook een pakje frietjes of een hotdog smaakt overheerlijk tussen  de skeletten en het pompoendecor.
In de winkeltjes zijn zakjes halloweensnoep verkrijgbaar.
Ook zijn er speciale glow in the dark truien verkrijgbaar van ‘Welp’ en ‘yummy’.
De winkel heeft een tof aanbod halloweenspullen, zeker een kijkje waard!

Maar ook de gewone attracties zijn speciaal in deze mooi ingerichte halloweensfeer.

Halloweennocturnes in Bobbejaanland... griezelen tot 21 uur in een mooi verlicht park...een echte aanrader voor de herfstvakantie!
De zombies uit ‘Yummy’ breken dan los en je komt oog in oog te staan met de evil spirits of the past in Ghost Town en bij Toxic Waters kijk je best uit voor zure regen...De gruwel neemt dus nóg meer toe...
Ook in land of legends want daar dans je mee op de huiveringwekkende beats van de DJ tijdens de Epic party Met daarna een epic vuurwerk.
26,27,31 oktober en 2 november is Bobbejaanland open tot 21 uur.(nocturnes)

Praktisch
Extra halloweenplezier beleef je dankzij de ‘Horror pas’: Voor 23 euro gruwel je in Welp en Yummy, krijg je éénmalig versnelde toegang tot vier spookhuizen en raas je de wachtrij van sledge hammer, Typhoon en Fury voorbij.
Een combiticket voor de drie spookhuizen Welp, Yummie en nightmare motel koop je voor 10 euro.
De spookhuizen Ridder Muis, Bazaar Bizarre en Sonar zijn gratis toegankelijk.
Yummi(5 euro), Welp(5 euro) en nightmare motel(5 euro) zijn betalend.

Deze halloween zullen we niet snel vergeten!'