Hier ben je weer welkom!

Je hebt het vast al via de media vernomen. Sinds 1 december mogen de musea en de zwembaden de deuren opnieuw openen.
 
Baantjes trekken

Ben je een waterrat dan moet je het voorlopig wel stellen met ‘baantjes trekken’ want alleen de sportbaden mogen sportieve bezoekers ontvangen. Wie houdt van waterpret in een subtropisch zwemparadijs moet helaas nog even geduld oefenen. In heel wat aquaparken die een sportbad combineren met andere waterpret kun je wel je sportieve hartje ophalen. Check zeker de websites voor je je badpak aantrekt!
 
Boeiende musea zijn weer open

Hou je het liever droog en zijn musea écht wel jouw ding, dan vind je het vast fijn dat je voortaan ook weer heel wat boeiende musea kan bezoeken. Check zeker ook de website voor je vertrekt, want we hebben van verschillende musea vernomen dat ze deuren nog even gesloten houden, voor onderhouds- of renovatiewerken o.a.  Vergeet zeker ook je mondmasker niet en toon begrip voor de specifieke veiligheidsmaatregelen die alle musea zorgvuldig hebben genomen om jou een veilig maar vooral ook comfortabel bezoek te garanderen.
 
Tot slot nog dit. Twijfel je of jouw bestemming wel degelijk een museum is, dan heeft de overheid in haar laatste Ministerieel Besluit een tweeledige definitie gegeven aan ‘museum’: een structuur erkend als museum of kunsthal door ten minste één van deze entiteiten: de federale regering of een deelstaat
een permanente instelling ten dienste van de maatschappij en haar ontwikkeling, open voor het publiek, die het materieel en immaterieel patrimonium van de mensheid en haar omgeving verwerft, bewaart, bestudeert, overbrengt en tentoonstelt voor doeleinden van studie, vorming en vermaak door middel van tentoonstellingen, activiteiten voor het publiek en wetenschappelijke publicaties of van vulgarisatie, steeds verwezenlijkt door professionelen.”