Love is in the air: 5 originele en coronaproof Valentijn-ideetjes

Hoera: valentijn staat voor deur! Maar hoe vier je dat als alle restaurants en cafés nog altijd gesloten zijn?  Riebedebie to the rescue! Wij zochten 5 avontuurlijke date-ideetjes die jullie Valentijn toch echt romatisch maken!
 

1. Roadtrip in eigen land

Valentijnsdag valt in 2021 op zondag; een ideale dag om het er eens goed van te nemen. Door een eendaagse roadtrip door België te doen bijvoorbeeld! Mooie gebouwen, buitenkunstwerken of een schitterend bos; je pakt de auto en gaat het stuk voor stuk langs. Je kan ook even halt houden bij een museum bijvoorbeeld. Bedenk hiervoor van tevoren samen wat jullie precies willen bekijken en bepaal vervolgens de route. En door lunch en avondeten mee te nemen of ergens af te halen, wordt het een heel compleet dagje uit. Check van tevoren wel even of de plekken waar je naartoe gaat in deze tijd toegankelijk zijn voor bezoekers!
 

2. Sneeuwklokjesdagen: een ideale Valentijnswandeling

Elk jaar, en elk jaar méér en méér, bloeien de sneeuwklokjes van Arboretum Kalmthout uitbundig. Dit jaar mogen sneeuwklokjesliefhebbers corona-veilig genieten van dit winters hoogtepunt langs een uitgestrekt buitenparcours. Wie de arboretumtuin wil bezoeken, moet vooraf een ticket met tijdslot reserveren via de website, een ideaal uitstapje om met z'n tweetjes te doen nietwaar?

PRAKTISCH
Winterwandelen langs duizenden bloempjes
13 t/m 21 februari 2021, 10-17 uur, Kalmthout


3. Valentijnsweekend in Oostende aan Zee

Een weekendje naar zee gaan is altijd een goed idee, maar wat dacht je van Oostende en de Maand van de Musea en Galerijen? In 2021 krijgt de vertrouwde cultuuractiviteit ‘De Nacht van de Musea en Galerijen’ een andere invulling. Tijdens de hele maand februari zullen de deelnemende galeriehouders en musea een expo houden in de eigen vitrine. Wie flaneert van etalage naar etalage zal van kunst en cultuur kunnen genieten volgens een parcours dat je vindt via www.oostende.be/maandvandemusea.

4. Vier de dag van de liefde in Chocolate Nation

Chocolade laat het hart sneller kloppen....dus wat dacht je van tickets voor Chocolate Nation. Een romantischer uitje bestaat niet. Liefdes succes verzekerd!

Reporter Leen trok eerder al eens naar Chocolate Nation, je kan haar ervaringen hier lezen


5. Boek een weekendje Brugge : de stad van de liefde!
 

Het Venetië van België, de stad van Kuifje en de achtergrond van de film ‘In Bruges’ mag niet op dit lijstje ontbreken. Hoewel een tikkeltje toeristisch, biedt de stad een magische achtergrond voor verliefde koppeltjes. Zeker op Valentijn! Dit wintersprookjesland met haar sierlijke zwanen en kronkelende wegjes heeft romantische plekjes te over.

Je vindt hier tal van leuke musea en dingen die je kan doen in Brugge.