Met deze 7 tips wordt vervelen dit weekend geen optie

Bijna 6 weken in lockdown, begint te verveling nu echt toe te slaan? Blijf nog altijd in uw kot! Met deze 7 thuistips is vervelen geen optie.

1. Maak van je kot een proefjeslab met Technopolis
Je hebt er misschien niet altijd erg in, maar in jouw keuken, tuinhok of garage liggen vaak de ideale spullen om experimenten mee uit te voeren. Zowel via Facebook, Instagram als TikTok verrast Technopolis je dagelijks met proefjes die je thuis zélf kan uitvoeren. Durf jij de uitdaging aan om de experimenten zelf eens te proberen? Post ze dan nadien online en tag Technopolis!

2. Wees creatief met het ModeMuseum
Mode zit soms in de kleinste hoekjes! Hoe modieus is jouw omgeving? Druk het sjabloon hieronder af, knip de zwarte vlakken eruit en ga in jouw eigen huis, tuin of directe omgeving op zoek naar boeiende patronen en structuren. Neem een foto en plaats het resultaat onder deze post.

3.Ontdek de sportieve collectie van het Sportimonium in jouw thuismuseum
Elke week post het Sportimonium twee sportieve luisterverhalen uit hun vaste tentoonstelling.
Ontdek bijzondere voorwerpen die meer vertellen over het ontstaan en de evolutie van de sport. Verhalen over sporthelden en unieke sportevenementen zoals de Olympische Spelen in Antwerpen 1920. 

  • Luistertour 1: Welkom! In het Sportimonium, Sport – en Olympisch museum. Beluister het fragment
  • Luistertour 2: Een bijzonder museum in een bijzonder gebouw op een bijzondere locatie. Ontdek het verhaal achter dit grote houten strandgebouw en het domein waar nu het sportmuseum in huist. Beluister het fragment.
  • Luistertour 3: Meet & Greet The Belgian Lion aka ‘Fons de Koolboer’. Alphons Steurs was een Belgisch acrobaat-worstelaar die een internationale worstel carrière uitbouwde. Beluister het fragment.
  • Luistertour 4: Sport- Een oude bewegingsvorm in moderne verpakking. Sport is een relatief jong fenomeen.  We belichtenn hoe ‘kolfspel’ evolueert naar ‘golfsport’. Beluister het fragment.

Je kan de verschillende online rondleidingen (in totaal 20) thuis beluisteren via onze website,  de SportimoniumFacebookpagina, via Instagram en op Youtube. 


4. Download de lijst '50 dingen die je moet doen voor je 12de' en maak je dagelijkse wandeling extra leuk
Laat je kinderen zich uitleven met de lijst ‘50 dingen die je moet doen voor je 12’ van Natuurpunt! Ontdek en speel in de natuur, ook vlak bij huis. Hoeveel avonturen kunnen je kinderen afvinken?

5. Speel een levend schilderij
Het Hasseltse Stadsmuseum zorgt elke week voor een creatieve opdracht gelinkt aan het erfgoed uit het museum. Tover jezelf om tot een levend schilderij. Of kleur de Langeman. Verbind de punten van tekening en ontdek een schilderij uit de collectie. Je kan ook een schilderij extra grappig maken met leuke tekstballonnen.

6. Bekijk de collecties van Musea Brugge helemaal online
De locaties van Musea Brugge bezoeken kan voorlopig ook nog niet. Maar ze bieden je dan ook graag extra verdiepende content aan uit onze rijke collecties. Nu meer zien online, straks tijdens je bezoek.Wat dacht je van 360° views:

  • van het Groeningemuseum met verdiepende teksten, veel foto's en audio's
  • van de expo Workac in de Poortersloge
  • van de stad Brugge met binnenkijken in het Sint-Janshospitaal, Stadhuis, Brugse Vrije, Onze-Lieve-Vrouwekerk en veel meer!

7.Doe één van de leuke activiteiten van het Huis van de Europese Geschiedenis met hun #HistoryHoarding posts
Van een online coronadagboek bijhouden tot je favoriete museum online volgen Je kan alle leuke activiteiten vinden op deze website.


Heb je zelf iets leuks uitgebrobeerd? Laat het ons zeker weten door ons te taggen met #riebedebiecorona en @riebedebie via Instagram.