Nog een last-minute zomertip : Floating Dreams

Floating Dreams is een kunstproject rond vrede en staat voor witte kinderbeelden die de site rond de IJzertoren zullen bevolken. Elk kind heeft zijn of haar eigen ballon die de droom symboliseert van de kracht om een oorlogservaring achter zich te laten, en deze is bovendien uniek ingekleurd door kunstenaar Kamagurka. Elk beeld verwijst naar een conflict dat de afgelopen 100 jaar plaatsvond of nu nog plaatsvindt. Bekende en markante Belgen, in de ruimste zin van het woord, zijn peter of meter van het beeld en voorzien het van een quote. Floating Dreams vindt plaats van tot en met 11/11/2018 op de IJzertorensite te Diksmuide, meer info op www.floatingdreams.be.

Waarvoor staat Floating Dreams?

‘Floating Dreams’ staat voor 70 witte beelden die de site rond de IJzertoren bevolken. De rugzak van elke jongen/meisje staat voor een traumatische ervaring, de ballon verwijst naar de dromen die hem/haar kracht geven om te geloven in de toekomst.

70 oorlogen in 70 beelden

De 70 beelden verwijzen naar 70 conflicten die op dit moment aan de gang zijn. Kunstenaar Kamagurka geeft de beelden een persoonlijke touch. Hij 'betekent' de beelden en geeft ze zo letterlijk en figuurlijk een betekenis.

Met dit project steunt vzw Aan de IJzer de werking van “Moeders voor Vrede”, opgestart door de West-Vlaamse Jennie Vanlerberghe, dat strijdt voor vrouwenrechten wereldwijd, tegen geweld op vrouwen en voor betere levensomstandigheden alsook de werking van Child Focus. ( digitale folder in bijlage ) – bezoek inbegrepen in de gewone inkomprijs.