Op dinotastisch avontuur naar Dinopolis in Mechelen (verlengd tot en met de Krokusvakantie!)

Elke maand sturen wij een Riebedebie-reporter op pad om de allerleukste uitstapjes uit te testen. Onze gloednieuwe reporter Joëlle trok met haar zoontje richting Mechelen op zoek naar dino's in de dinotastische buitenexpo Dinopolis. Rrrrrraaaaaaaaw!

JOELLE:

'Met een kleine dinofan thuis konden we niet weerstaan aan de heropening van Dinopolis in Mechelen. Gewapend met een mondmasker en een paraplu zakten we op een regenachtige dag af naar Technopolis in Mechelen.

We stapten nog maar net uit de auto dat we het gebrul van de grote vriendelijke reuzen al in de verte hoorden. Grote witte afdrukken van een Iguanodon leidden ons naar de ingang. Mondmasker aan, nog even onze handen ontsmetten en op avontuur!

LEVENSECHT
Leuk om te zien hoe de levensechte carnivoren en herbivoren ademen, bewegen en brullen. Best wel indrukwekkend voor onze driejarige dinofan. Zelfs zo imponerend dat ons zelfzeker ventje bij het passeren van de brullende dilophosaurus mijn hand vastpakte en 3 stevige passen achteruit ging. De Diplodocus en zijn baby hadden meer succes. ‘Zij eten gras hé mama?’ Ik moest hem even verzekeren dat het om robots ging en dat de echte dinosaurussen wel degelijk miljoenen jaren geleden door een meteorietinslag zijn gestorven. Maar eens opgewarmd kon hij maar niet genoeg krijgen van de eeuwenoude reptielen. Zeker als hij zijn absolute favoriet zag, de majestueuze T-Rex met zijn 50 dolkachtige tanden.

VAN LEUKE DOE-OPDRACHTJES TOT KLEINE ARCHEOLOGEN
Je hebt snel de toer gedaan maar de doe-opdrachtjes houden je kinderen wel even bezig. Plezant is het zoek- en vindspel naar de miniatuur dinosaurussen verstopt langs het parcours. Volgens de organisatie vanaf 6 jaar, maar met een beetje hulp kunnen de kleinere kindjes er ook veel plezier aan beleven, zoals het identificeren van de geometrische vormen. Laat hen ook als kleine archeologen op zoek gaan naar eeuwenoude botten in de ‘dig put’ of help hen een kleine Triceratops te temmen en erop te rijden (met wat hulp van papa of mama).'

PRAKTISCH

Dinopolis, de tijdelijke buitenexpo van Technopolis, wordt nog tot en met 21 februari, het einde van de krokusvakantie, verlengd. Oorspronkelijk zou de dino-expo slechts tot 10 januari blijven staan, maar door omstandigheden kan deze toch nog een 6-tal weken langer op de site van Technopolis blijven vooraleer deze terug naar het buitenland reist. Tickets voor Dinopolis zijn apart verkrijgbaar via de website van Technopolis.

Maar kleine tip: De expo is net zo groot dus vermijd je best de drukste tijdstippen. Wij gingen bijvoorbeeld op de middag.

TICKETS EN INFO VIND JE OP www.technopolis.be

Veel plezier!

MEER OVER DINOPOLIS

 
Dankzij Technopolis reis je als het ware miljoenen jaren terug in de tijd naar de tijd dat gigantische dinosaurussen de aardbol domineerden. De expo Dinopolis bevat talrijke robotdino’s, nagemaakte skeletten, levensechte sculpturen en échte fossielen. Sommige van deze levensechte dino’s speelden zelfs een rol in de film Jurassic Park, een echte klassieker voor dinoliefhebbers.
 
Enthousiastelingen kunnen in Dinopolis niet alleen bekende dinosaurussen zoals de T-rex, brachiosaurus en de velociraptor bewonderen, ze kunnen ook (nagemaakte) restanten van dino’s opgraven en zelfs dinootje rijden. Dat maakt van Dinopolis een absoluut fascinerende expo voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Voor wie graag wat meer achtergrond wil, zijn er wetenschappelijk accurate labels bij alle opstellingen en wordt er een interessante documentaire gedraaid.
 
Dinopolis heette oorspronkelijk “Giant Dinosaurs” en werd gecreëerd door Dino Don Inc. in samenwerking met Heureka, een bekend science center in Finland. Dino Don is een Amerikaanse firma die dinosaurussen ontwerpt in nauwe samenwerking met paleontologen. Zo heeft de firma meer dan 30 jaar ervaring in het creëren van tentoonstellingen voor musea en dierenparken wereldwijd zoals de Bronx Zoo (New York) en de Brooklyn Zoo (Chicago). De CEO van Dino Don, Don Lessem, werkte als paleontoloog en ervaringsdeskundige mee aan o.a. de filmklassieker Jurassic Parc en schreef zelf al meer dan 50 boeken voor kinderen.