Op stap met het gezin van Heidi Ringoot

Als kleuterjuf doet Riebedebie-reporter Heidi Ringoot (44) niets liever dan eropuit trekken met haar klasje, maar ook met haar gezin schuimt ze het hele land af op zoek naar verborgen pareltjes. Benieuwd naar haar favorietjes deze zomer? 

Wat is voor jou de ideale daguitstap in eigen streek?
In Overmere, op 10 minuten rijden van onze woonplaats heb je de Nieuwdonk. Dit is een heerlijke plaats midden in de natuur waar je naar hartelust kan wandelen. In het Donkmeer kan je pootje baden, zwemmen of zelfs waterfietsen of bootje varen. Er is ook een fijn zandstrand waar je kan zonnen en picknicken, er is zelfs een hele toffe speeltuin met een strandje.

Welke attractie in jouw buurt is onmisbaar voor jou?
Technopolis...als juf vind ik dit een topattractie. Ik haal er veel ideetjes om uit te werken in leuke technieklessen voor in mijn klasje. De kinderen kunnen er een hele dag heel betrokken bezig zijn en ze leren er heel veel tijdens de steeds wisselende voorstellingen en labo-experimenten die ze zelf mogen uitvoeren. Je vindt er ons een vijftal keer per jaar (lacht).

Welk museum heeft bij jou een diepe indruk achtergelaten?
Het AfricaMuseum in Tervuren. Ik ben kleuterjuf en heb dit museum mogen bezoeken met mijn kleuters. Het was een enorm indrukwekkend bezoek, zowel voor mij als voor de kinderen.

Welke attractie staat er zeker nog op jouw bucketlist en waarom?
Het chocolademuseum Choco Story in Brugge. Mijn dochter en ik willen dit museum al lang eens gaan bezoeken. We zijn allebei grote snoepers en willen wel eens weten waar al dat lekkers vandaan komt, hoe de geschiedenis van chocolade ontstaan is en wat we er allemaal kunnen proeven...mmm!

Welke toeristische attractie zou jij aanbevelen aan anderen?
De iPadwandeling 'Wij zijn zot van Aalst', een nieuwe wandeling die de Dienst Toerisme heeft uitgestippeld. De rode draad doorheen deze interactieve wandelapp zijn de belevenissen van Jeroen. Deze wandeling is dé tip voor onze twee tieners die graag met media bezig zijn. Via de iPad leren ze veel bij over de wel heel interessante stad op slechts tien minuutjes van onze deur.

Wat is voor jou dé ultieme staycationtip?
Met kinderen in huis is het fijn om eens een schattenjacht te doen, eventueel met andere gezinnen die ook graag meewerken. Je maakt met de kids een schatkaart, gaat een doosje met een leuke brief, snoepjes of iets leuks verstoppen en de anderen gaan zoeken. Als je dit met een aantal gezinnen kan doen kan je hier vaak en veel plezier mee beleven en het is gratis. Natuurlijk gaan we ook heerlijke avondwandeling maken langsheen de Dender en de Schelde in ons dorpje, heerlijk!


WIE?
Riebedebie-reporter en avonturier Heidi Ringoot (44) en haar man Dominique (47) doen niets liever dan erop uit trekken met hun dochter Noortje (12), zoon Owen (16) en hondje Gypsy. Ze doorkruisen het ganse land en vinden het geweldig om natuur en avontuur op te zoeken.