Openingen van expo's zijn de max en wel hierom!

Ben je wel eens naar de opening van een nieuwe expo geweest in een museum of een galerij? Misschien staat het nog wel op je bucketlist dit jaar. Of je nu voor bent of tegen, het kan echt leuk zijn om eens te doen. Wij geven je alvast drie goeie redenen waarom je het zeker eens moet doen!
 

Waarom je wel naar de opening van een museum moet gaan:

1. Vaak is er gratis drank: veel galerijen bieden op de opening gratis drankjes aan voor bezoekers. Zelfs cava is soms in de aanbieding. En zeg nu zelf kunst beoordelen met een wijntje in de hand gaat toch veel vlotter.

2. Mensen kijken: een opening is de ideale gelegenheid om te zien en gezien te worden. Je kan bekende koppen spotten, of gesprekken afluisteren van mensen die elkaar proberen imponeren met hun kennis over wat er te zien is. Kan leuk zijn om het spelletje eens mee te spelen. En waarom niet meteen die gedurfde outfit nog eens uit de kast opvissen.

3. Prospectie doen: de toegang tot een opening is zo goed als altijd gratis, dus ideaal om eens een kijk te nemen of de tentoonstelling je aanspreekt. Door het groot aantal mensen zal je meestal niet veel kunnen zien, maar wel het ideale moment een inschatting te maken of het de moeite is om op een rustiger moment terug te keren.

Benieuwd naar nieuwe openingen van expo's? Houd zeker onze blog én Facebookpagina in de gaten voor het allerlaatste nieuws over de meeste musea's van Vlaanderen en Brussel!