#riebedebiecorona : Een speelidee voor elke dag van de week

Dat het verwarrende tijden en vreemde dagen zijn deze coronadagen. Zo jammer dat we een tijdje niet riebedebie kunnen, maar wel in ons kot moeten blijven! Met deze 5 speelideetjes voor deze week lukt het misschien beter:

1. Doe een experiment in het lockdownlab van Technopolis
Hoe verander je water in wijn? Ideaal lockdown experiment! Probeer het zelf uit, tag ons in je video en maak kans op een gratis Technopolis-ticket (1 jaar geldig)

2. Maak een hartjesstoep voor je kot
We blijven allemaal in ons kot, maar dan kunnen we het voor ons kot best wat gezellig en mooi maken. Hoe? Door een stoep vol hartjes te kleuren! Het enige wat je nodig hebt is stoepkrijt en kinderen die willen krijten.

3. Laat je virtueel voorlezen tijdens de Jeugdboekenmaand
De Jeugdboekenmaand loopt nog tot eind maart, maar heel wat activiteiten op school en in bibliotheken kunnen niet meer doorgaan. Smeer die stembanden, en lees de komende weken met extra enthousiasme voor. Dit YouTubekanaal van "Iedereen leest" kan ook helpen: auteurs en acteurs, zoals Warre Borgmans, lezen voor uit zelfgekozen boeken, voor ieder wat wils.

4. Ga gratis virtueel naar het theater bij Froefroe
Jeugdtheater Froefroe heeft nog wat leuks in petto, het gezelschap biedt bijna álle voorstellingen online aan. De makkelijkste manier om ze te bekijken is deze link gebruiken, het magische wachtwoord "froefroe" invullen en de techniek de rest laten doen. Wij raden je "Titus" van harte aan.
Bron: VRT news

5. Maak een dinomasker
Niet naar het Museum voor Natuurwetenschappen? Speel dan thuis dinosaurus door een dinomasker uit te printen en het helemaal zelf uit te knippen en te versieren. Wie is de dino bij jou thuis?