Schatten van Vlieg: Provincie Oost-Vlaanderen biedt 7 zoektochten aan deze zomer

Deze zomer kan je op maar liefst 7 locaties van de Provincie Oost-Vlaanderen terecht voor een leuke en leerrijke zoektocht voor kinderen en hun begeleiders. Er zit namelijk een ‘Schat van Vlieg’ verstopt in:

  • het Erfgoedcentrum en pam Ename in Ename
  • De Kaaihoeve en de Zwalmmolen in Zwalm
  • Bastion VIII in Dendermonde
  • Mola Molencentrum in Wachtebeke
  • Het Leen in Eeklo

"Meer dan ooit zijn we blij dit mooie aanbod te kunnen doen: heel wat mensen plannen een vakantie in eigen land. Onze gezinszoektochten zijn gratis zodat ze toegankelijk zijn voor iedereen, aldus gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Erfgoed en Recreatiedomeinen

"Ze spelen zich af in een prachtige omgeving, en ondertussen leer je nog iets bij over biologie, aardrijkskunde en geschiedenis," prijst gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Milieu, aan. "Maar check op voorhand wel of je moet reserveren".

Op www.oost-vlaanderen.be/schattenvanvlieg vind je het programma:

Erfgoedcentrum (Ename - Oudenaarde): 

pam Ename: kinderen van 3 tot 11 jaar worden klankdetective en zoeken naar geluiden van vroeger en nu, binnen en buiten.

Zwalm: de pittoreske Zwalmmolen is slechts één van de stopplaatsen op deze wandel- of fietstocht van 3km.

De Kaaihoeve (Meilegem - Zwalm): waag op deze buitenzoektocht samen met Oscar de muis je kans om “The Voice van de natuur” te worden.

Bastion VIII (Dendermonde): zoek de geluidsknoppen, luister, herken en maak je eigen muziekinstrument.

Molencentrum Mola  (Wachtebeke): er werd een schat verstopt in kasteel Puyenbrug. Ook kinderen vanaf 3 jaar kunnen met extra tips deze zoektocht volgen.

Het Leen (Eeklo): je ziet de schatkist van Vlieg deze keer gewoon staan maar je kan er niet bij. Wil je ze openen? Volg de zoektocht in het arboretum. Ook voor kleine kinderen!