Thuis genieten van attracties en musea met deze livestreams, filmpjes en virtuele rondleidingen

De nieuwe coronamaatregelen zorgen ervoor dat we even weer geen bezoek meer kunnen brengen aan onze favoriete dierentuinen, musea, aquariums enzovoort. Maar...wij hebben daar een leuke oplossing voor gevonden..want hieronder vind je een overzicht van de parken, musea en attracties waar je digitaal een glimp van kan opvangen.

1. Breng online een bezoekje aan de Zoo Antwerpen 
Wist je dat de Zoo van Antwerpen maaktvlogs die je kan bekijken op Youtube. Dankzij hun speciale camera krijg jij beelden alsof je tussen de dieren in de zoo zou zitten. Kijk maar eens hoe de flamingo's kwetteren.
Hoe abonneer je je op een kanaal op YouTube? Dat is poepsimpel en helemaal gratis. 1. Surf naar youtube.com en zoek naar ZOO Antwerpen 2. Klik op het logo van ZOO Antwerpen 3. Abonneer je via de knop Abonneren rechts bovenaan 4. Log in met je gmail account om door te gaan En kijken maar! Probeer het zeker ook voor Planckendael!
ZOO Antwerpen brengt je dichter bij de dieren. www.ZOOantwerpen.be

2. Bekijk online een zeehondenvrijlating
Bij SEALIFE Blankenberge kan je nu jammer genoeg niet live een zeehondenvrijlating meemaken, maar gelukkig kan dat wel in dit leuke filmpje!

3. Kruip online in de onderbuik van de Brussel
Gefascineerd door de Brusselse onderwereld? Kruip in haar kelders: de riolen. Zonder druppels in je nek of vreemde geurtjes zie je via foto’s en filmpjes hoe het ondergronds rioolnet eruit ziet. De virtuele museumrondleiding geeft een chronologisch overzicht van de ontwikkeling van dit bijzondere buizenstelsel. Bezoek hier het Riolenmuseum zonder je rubberlaarzen te moeten aantrekken.

4. Op digitale wandel in Museum M Leuven
Ook het Leuvense Museum M komt virtueel naar je toe. Via deze website kan je digitaal op wandel door de zalen van het museum, en kan je video's bekijken over de huidige en afgelopen tentoonstellingen. Bovendien kan je ook de podcast van het museum beluisteren, over het boeiende leven van Hendrik I Van Brabant! Aanradertje van jewelste als je het ons vraagt!

5. Haal de KOERS in huis
In tijden waar afstand bewaren meer dan ooit belangrijk is en iedereen opgeroepen wordt om thuis te blijven, gaat het KOERSmuseum ook op zoek naar manieren om (de) KOERS toch in huis te halen. 

KOERS beschikt over een uitgebreide fietscollectie. Aan elke fiets is er een verhaal verbonden. We belichten de grandes en petites histoires van onze topstukken in deze sectie.


6. Op virtueel bezoek in PAKAWI park
Via de Facebookpagina van PAKAWI kan je regelmatig filmpjes bekijken van de dieren en bijvoorbeeld live geboortes meemaken of namen kiezen voor de dieren, zo ben je toch een beetje dichterbij. Meekijken kan je hier

7. 360° views in Musea Brugge
De locaties van Musea Brugge bezoeken kan voorlopig ook nog niet. Maar Musea Brugge bieden je graag extra verdiepende content aan uit hun rijke collecties. Nu meer zien online, straks tijdens je bezoek.
  • van het Groeningemuseum met verdiepende teksten, veel foto's en audio's
  • van de expo Workac in de Poortersloge
  • van de stad Brugge met binnenkijken in het Sint-Janshospitaal, Stadhuis, Brugse Vrije, Onze-Lieve-Vrouwekerk en veel meer