Vijf winterwonderplekjes in Antwerpen

Winter in het land betekent gezelligheid. Geniet zeker eens van een winteruitstapje door Antwerpen: van een sprookjesdorp in de Zoo, een luisterverhaal in de voetgangerstunnel tot het Hard Rock Café, met een ontbijt in aanwezigheid van de Kerstman.

Luisterverhaal
‘Brieven aan Bijou’ is een sprookjesachtig avontuur van Portico en Bijou. Volg het traject door de mooi versierde voetgangerstunnel en de spiegeltent op het Steenplein. Bewonder de illustraties en luister naar het verhaal met een audiogids (van 8 december tot 6 januari).

Ijspret
De overdekte ijsbaan op de Groenplaats is maar liefst 1200 m2 groot, zowat de mooiste van de Benelux. Onder het toeziend ook van Rubens maak je er rondjes en de kinderen kunnen leren schaatsen dankzij de hulp van een schattige pinguïn. Durvers wagen zich aan Tubing, op een roetsjbaan die op het Koningin Astridplein is gebouwd.

Kerstlichtjes in de Zoo
Een oosters sprookjesdorp in een van de oudste dierentuinen van de wereld. Moet je zien ! Tijdens de volledig nieuwe editie van China Lights maak je kennis met het verhaal van de Lotusprinses en haar geliefde. De verlichte figuren zorgen voor een magisch decor. Het bezoek kan je afsluiten met het proeven van een Chinese Wantansoep bij de warmte van een gloeiende vuurkorf.

Kerstmarkt
Maar liefst 90 standhouders verwachten jou in hun kraampje op de Groenplaats, de Grote Markt en het Steenplein. Je vindt er een uitgebreid gamma kerstgeschenken zoals juwelen en sfeerverlichting en natuurlijk ook een resem lekkernijen, van smoutebollen en wafels tot de traditionele Glühwein.

Ontbijt met de Kerstman
Op zaterdag 22 december is de Kerstman te gast in Hard Rock Cafe Antwerpen. Je kan er samen met hem ontbijten. Voor de kids is er animatie, ballonfiguren maken, en je gaat samen met de Kerstman op de foto. Ieder kind krijgt een cadeautje en na dat de buikjes zijn gevuld, ga je Antwerpen verkennen, een winterwonder toer.

EXTRA ANTWERPSE RIEBEDEBIE TIPS

° WIl je gratis en voor niks naar China Light Zoo in de Zoo of Comics Station in Antwerpen? Houd dan zeker onze Facebookpagina in het oog komende week want we mogen twee gezinnen gelukkig maken met gratis tickets!

° Op zoek naar andere leuke activiteiten in Antwerpen, gebruik dan zeker even onze activiteitenzoeker!