Wat neem je allemaal mee op daguitstap met kinderen?

Yay! Het is weekend en dat betekent weer tijd om er een dagje op uit te trekken met je kroost! Geen idee wat je allemaal moet meenemen? Wij maakten alvast een geweldig lijstje om er een geweldige daguitstap van te maken:

1) stevige rugzak

Natuurlijk moet je zorgen voor een goede rugzak want anders kan je alle zaken hieronder niet meenemen.

2) eten
Je kan ervoor kiezen om 's middags ergens te gaan lunchen maar dan kost jouw daguitstap al snel veel geld! Voorzie dus je eigen lunch/picknick en vergeet zeker geen snackjes tussendoor zoals fruit, snoepgroenten en gezonde koekjes.

3) drinken
Een drinkbus water voor iedereen mag e zeker niet vergeten.

4) klein ehbo-tasje
Denk aan een tasje met pleisters, ontsmettingsmiddel, een schaartje, een nagelknipper en eventueel iets tegen de hoofdpijn.

5) zakdoekjes en vochtige doekjes/antibacteriële gel
Met kinderen onmisbaar. Om handen schoon te maken en neuzen te poetsen. En wat dacht je van wc-papier dat aan het einde van de dag vaak op is?

Op zoek naar meer inspiratie om eropuit te trekken? Lees dan ook: 7 atypische uitstappen om met je kroost te doen.

6) zonnecrème
Misschien niet echt nodig in de winter maar van zodra het zonnetje schijnt mag je dit niet vergeten, ook een petje en zonnebril zit dan standaard in je rugzak.

8) naamketting of -armbandje
Tegenwoordig zijn er handige armbandjes op de markt waar je jouw gsm-nummer op kan noteren.
Je telefoonnummer op zijn arm met een zwarte (watervaste) stift volstaat ook nog altijd. Kindje kwijt? Dan kan er altijd iemand jou opbellen om te zeggen dat ze jouw zoon of dochter gevonden hebben. Onmisbaar!

9) smartphone of fototoestel
Een fototoestel of je smartphone is natuurlijk een must op een dagje uit. Je wilt die leuke herinneringen toch voor altijd vastleggen?

10) reservekleding en handdoek
Je weet nooit wat er onderweg gebeurt, toch?
Wees goed voorbereid en neem voor elk kind iets van reservekleding mee.